OTC WHFB
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Barátságos Dark Elf vs. Lizard

+2
Soma
Boci
6 posters

Go down

Barátságos Dark Elf vs. Lizard Empty x

Témanyitás  Mr.judge 2011-02-03, 7:26 pm

Dugó írta:Tom hogy jó sereg a Dark Elf..régen volt nekem is!:-)))...
Amúgy 1 körben vagy impact hit van vagy Thunderstomp...a leírásból úgy vettem ki hogy nyomtad mindkettőt.

Ja amúgy great fight lehetett..sajnálom hogy rajtam kívül senki nem fotózgat meccs közben...

Azert ne feledjuk a mestert aki videozott is mar nem is egyszer..Smile

Mr.judge
champion
champion

Hozzászólások száma : 108

Vissza az elejére Go down

Barátságos Dark Elf vs. Lizard Empty Re: Barátságos Dark Elf vs. Lizard

Témanyitás  Dugó 2011-02-01, 3:53 pm

Jaj má megin ez a szókarate!:-))))
Dugó
Dugó
warlord
warlord

Hozzászólások száma : 1287

Témanyitás  Foxi 2011-02-01, 3:50 pm

De azért cauldron of bloodal meg lehet ezt fejelni 5 ütés/modellre Smile
Foxi
Foxi
veteran
veteran

Hozzászólások száma : 90

Témanyitás  Foxi 2011-02-01, 3:48 pm

Bocinak összefolyik a corsair meg a cold one unit. A cold one-ok nem tudnak frenzyzni Sad. Hydra banner +1 att. első körben de a hátasoknak is, így üt 4-et egy modell az első közelharci körében, generál meg whip of agonyval cold one-al 7-et. A corsairek frenzyznek 25 pontos zászlóért ASF az nem rossz cold oneoknak, mert akkor a hatred előny nem csak az első körben érvényesül.
Foxi
Foxi
veteran
veteran

Témanyitás  Boci 2011-02-01, 10:56 am

Alapból 4-es az erejük (kopjával ez 6), 25 pont mágikus zászlótól Frenzy lesz az osztag, és benne áll a Hydra banneres BsB az még egy atack minden harc első körében (így jön ki a 3 attack, csempának 4)... ASF nincs nekik csak vehető az is zászlóból +Attack helyett, de szerintem nem is lényeges, mivel ugyis a hatred miatt újra dobálnak és az I-jük meg 6-os.

Boci
warlord
warlord

Hozzászólások száma : 1534

Témanyitás  Dugó 2011-02-01, 10:51 am

Mitől van azoknak Always Strike Firt-jük?..az csak Elf only nem?

és az erejük alapból nem csak 3-as?..
Meg a T is csak 3..

Frenzy mitől van?

Lehet el kéne olvasnom az új kódexüket?..mer a régiben nem voltak túl nagy durranás..
Dugó
Dugó
warlord
warlord

Témanyitás  Skulltaker 2011-02-01, 2:35 am

ezek utan mar csak azt nem ertem !!!! hogy ha a gonosz es a kaosz banda ilyen eros akkor ki a tokom allitja meg oket meg mindig Pragnal !!! es hogy hogy nem nyomtuk mar le egesz oregvilagot !!!!!!!!!!!!!!!!
Skulltaker
Skulltaker
warlord
warlord

Hozzászólások száma : 1370

Témanyitás  Boci 2011-02-01, 12:53 am

..és ne felejtsük az ethernal hatredet sem, ami miatt a találatok 80-90%-a hit...
és ha ez ugye még nem lenne elég ahhoz , hogy azt mond táposak, megemlíteném, hogy 27 pont darabja (hozzávetőlegesen a Lizard Cold One ridereknek 35 pont darabja, és a 4-es T-n kívül szinte mindenben rosszabbak ezeknél)
No persze nem sírás és nem is sajnálom Jencitől, viszont tényleg el kell ismerni, hogy nagyon jó egység és hogy bőven megéri az árát

Boci
warlord
warlord

Témanyitás  Skulltaker 2011-02-01, 12:17 am

persze Dani !
csak van ket bibije !!!
nincs always strike first es az I-je is csak 3-as !!! oh es csak egyszer ut !!!! es nem lehet novelni azt semivel meg zaszlobol sem !! sehogyse tudom oket be franzyzni !!! szoval tenyleg ot van !!! mire visza utne nem marad beloluk semi !!!!
Skulltaker
Skulltaker
warlord
warlord

Témanyitás  Dugó 2011-01-31, 11:55 pm

Annyira szerintem se táp a Cold One Knight..egy Inner Circle osztag Priesttel ugyan ott van..sőt azok S6-al ütnek..
vagy már a Cold One-ok is?
Dugó
Dugó
warlord
warlord

Témanyitás  Foxi 2011-01-31, 9:00 pm

Nem is olyan táposak túl lihegitek, rossz hírüket keltitek szegényeknek. Amúgy az első csatában a general shield of grondját is jól elfelejtettem a csata kb. 3.-ik körétől használni :S. Szóval jól elbuktam a végét.
De nagyon jót játszottunk az biztos Smile. Sok tanulságot leszűrtem ebből a két partiból.
Foxi
Foxi
veteran
veteran

Témanyitás  Skulltaker 2011-01-31, 7:47 pm

jok ezek a sotet elfek !!!! mar torom az agyam hogy demonokkal mit is hoznek ellenuk !!!!

de a tanulsag ha nem utsz ezerszer , nincs legalabb 2+ pancelod es 4-5 T !!!! keruld el meszire a coldoneokat !!!!!!!Smile
Skulltaker
Skulltaker
warlord
warlord

Témanyitás  Dugó 2011-01-31, 5:42 pm

jóvanmááá....de most ebbe mi volt a fényezés?...
Dugó
Dugó
warlord
warlord

Témanyitás  Boci 2011-01-31, 3:32 pm

hmm.... ezt nem is tudtam, hogy csak egyik mehet. Minden nap tanul valamit az ember (amúgy a játékban nem számított, mert a T.stomp lufaszt sem sebzett 3 körig mert S6-ra jencinek 6-ot kellett volna dobnia, hogy sérüljön, és nem tette meg ezt a szívességet)..Arról nem is beszélve, hogy a Lord Cold One-n ült szóval alapból sem stompolhattam volna Very Happy na jó ez fasza Very Happy (sebaj, kompenzálja a dolgot, hogy Jenci meg egyszer sem dobott stupidityt a Cold One-knak , meg frenzyre sem Ld-t Very Happy)
A fényképért meg bocsi, de nekem buta öreg telefonom van fényképezőm nincs, Jenő meg tutira elfelejtette. Amúgy nem volt nagy látvány két lealapozatlan festetlen sereg Smile
Juteszembe ne fényezd ennyire magad Dani, mert legutóbbi TK/VC - O&G/WC csata is lett fényképezve :p

Boci
warlord
warlord

Témanyitás  Dugó 2011-01-31, 3:27 pm

Tom hogy jó sereg a Dark Elf..régen volt nekem is!:-)))...
Amúgy 1 körben vagy impact hit van vagy Thunderstomp...a leírásból úgy vettem ki hogy nyomtad mindkettőt.

Ja amúgy great fight lehetett..sajnálom hogy rajtam kívül senki nem fotózgat meccs közben...
Dugó
Dugó
warlord
warlord

Témanyitás  Soma 2011-01-31, 11:21 am

Köszi a beszámolót!
Tanulságos volt! Jencivel jó lesz vigyázni! Razz
Soma
Soma
warlord
warlord

Hozzászólások száma : 270

Témanyitás  Boci 2011-01-31, 11:11 am

Második csata koránt sem volt ennyire izgalmas, gondoltam kipróbálom a Light Lore-t (mivel nem kaartam új sereget összetenni nem tudtam nagyon ütős sereget hozni) Jenci meg gondolta kipróbálja, milyen Caster és dispell scroll nélkül nekimenni egy Caster seregnek (na jó inkább a Cauldront akarta kipróbálni, meg a Black Guardokat)
Ütött is szépen okosan sokat, k*rva sokat és mégtöbbet, meg hatreddel mégjobban. én meg hálóztam hogy ne nagyon mozgolódjon.. az íjászait jó kiba' messzire tette így az nem okozott problémát...
Az egyetlen jelentőségteljes mozdulatot a csatában ismét a Béka produkálta (valószínűleg az előző unokatestvére lehetett) ugyanis egy ártatlannak tűnő spellnél sikerült akkorát robbania, hogy szerintem még Khorne is rémülten riadt fel álmából... épp egy szép 3 komponensű csata kellős közepén ütött egy nagytemplétnyi krátert, minek következtében a Black guardok 5 főre, a Temple Guardok 3 főre apadtak, a corsairek kaptak 4 hitet és azt ki is maxolták, végül pedig a brekkencs is átnézett a portálon és beugrott Tzeentch-hez egy pohár italra.
Innentől kezdve már csak fel kellett aprítani a maradék erőinket és hasonlóan kevés létszámmal fejeztük be a csatát mint az előzőben.. (meg kell jegyezni, hogy Jenő itt már elég pechesen dobott (mer' én ugye nem scratch) és ennek következtében, el is bukott egy menekülő generálist), a végeredmény itt is elhanyagolható volt talán ha 100 pont különbség lett..(Jenci generálbukása miatt az én javamra)

Végeredményben azt kell mondani, hogy jó kis sereg ez a Dark Elf. Nagyon kemény, hogy borzasztó nagy százalékban talál (hatred illetve magas I ASF képesség miatt), majdnem minden armour piercinges nála, úgyhogy roncsolja a páncélmentőket is rendesen. A Hydra Dani szavajárásával élve "bitang" kemény 175 pontért, a Cold One-k félistenek (nagy mozgás, magas I ezer ütés nagy erő) a lövésről szót se... a mágiában pedig szerintem az egyik leghatékonyabb kockagenerálók között van 8-as kiadásban, a "mindenkiismeri" 4-es célszámra kapok d3+1 power kockát spellel...

na majd ti is megtapasztaljátok hamarosan..

és a végére egy jó tanács:
Soha ne közelíts a felpuffadt békához!

Boci
warlord
warlord

Barátságos Dark Elf vs. Lizard Empty Barátságos Dark Elf vs. Lizard

Témanyitás  Boci 2011-01-31, 10:54 am

Hali!

Tegnap játszottunk Jencivel 2 meccset gyakorlásképp, egyik 2250 másik a kampány szerinti 1850 volt.
Nagyon szoros meccs volt mindkettő, jó sok dolgot benéztünk/elfelejtettünk mindketten, de azt hiszem pont ezért volt jó a dolog.
Első csatában Jenő fő ereje a Cold One lovasság volt, melynek "áldásosságát" már Bázel is megtapasztalta. Mellette volt egy hordányi Corsair 2 fegyóval ezretütő brigádja, egy nagy marék Xbowman 2 Reaper nyílágyú és az elmaradhattlan hidra, ütős lord cold one-on bsb és 2 másodikos sorcerer.
Én Caster sereget hoztam nagybékával (lore of life) és a hozzá tartozó temple guradokkal, egy 24-es blokk saurust, egy csapat Kroxigorral megerősített skinket valamint pár skirmish és egy scout "köpködő" unitot valamint egy árva salamandrát. A bónusz pedig egy skink sámán volt stegadonnal és Engine of gods-val.
Jól bevédtem magam lövés ellen (zászló -1 to hit és az engine 5++ képességét használva), mert arra számítottam, hogy ki leszek lyugatva. Annyira azért nem lett durva a nyilzápor.
A csatát én kezdtem és meg is örültem neki, mert jenő a 2 varázslóját nem tette unitba és így sikerült a chameleon skinkekkel (benne a nevesített kis genyóval) a közelébe scoutolni a shadow lorosnak, akitől igazándiból fostam (1-es 2-es I miatt). A nagy öröm miat jól el is felejtettem lőni velük, anyáztam is rendesen (főleg mert rájuk is fordult a hydra egyből). Sikerült az első mágiafázisban egy csodálatos dupla egyet dupni, és hiába a slan minden spellhez +1 kockája sok dolgot nem tudtam a mágia fázisban csinálni (azon kívül, hogy az engine-vel fel tettem a wardsavet).
Jenő ugyebár rámfordult a hydrával és jól nyakon is fújta szegény chameleonokat, de 1 db és a hero is fent maradt szerencsére (gondoltam ennyi elég lesz kinyírni a sorcyt), ráadásul a hydra ugye így hátat fordított a nagykocka skink/kroxigor csapatomnak. A jobb szárny megindult A cold one-ok és a corsairek jöttek mint a csehszlovákok.
Mágia fázisban Jenő mindent elkövetett, hogy kicsináljon és elreptesse a shadow varázslót, de vagy sikertelenül dobott (a'la Soma "nagyobb powert dobom, de több kockával") vagy én displleztem. A lövés fázis meglehetősen gyengére sikerült, így nem szenvedtem komoyl veszteséget, csupán 2 TG esett le és talán 1 saurus (valamit az egyik "madárvédő golyókapkodó" skirmisher osztag). Jött az én köröm, na mondtam, most kicsinálom a jobb szárnyat. Roham hydrára, siker. Mágia fázisban jüt dobtam, fel is támasztottam az elhullott Temple Guardokat, és az ultimate spellt (dwellers below-t) rámondtam a corsair-ekre (mindenki S teszt vagy -1 wound), amivel le is feleztem az osztagot. Jött a shadowmágus kicsinálás fázis. Hero lő 5-6 poisoned, be is jött, a másik kcsi skink is talált egyszer így 3 save-t dobhatott, armor nem volt csak egy nyamvadt 6+ ward... Jenő dob 6,6,3...hát anyád ..csája, varázsló 1 woundon megszökik...téptem a hajam.
Jött a közelharc skinkek hullottak, dehát ezért vannak, a 3 kroxigor a második sorból bevert 3 Woundot a Hydrába. Mivel hátulró jöttem és rohamoztam így alig buktam a harcot -2 vel dobtam ha jól emléxem béka LD9 így 3 kockával kellett összehoznom a 7-es bobást..gurítok 5,5,6...fasza..futás, menekülésre 3,2..hát köszi hydra legázolt a picsába, bye-bye 320 pont. Csekély öröm volt, hogy a mocsáron keresztülgázoló Bestia még beszopott egy dangerous terraint így 1 woundon maradt. Isteni kör volt.
Jött Jenci, Cold One-k roham béka Temple Guardokba, Corsair-ek roham Saurusokba, Hydra roham másik "madárvédő golyókapkodóba". Itt megint nem koncentráltam, mert p*cs módon megfuttattam a skirmishereket hydra elől, gondolván majd rallyzok köv körben és ahelyett, hoyg rá stand and shootoltam volna 10-et az 1 woundos dögre, jól elbasztam a futást és megzabáltattam magam vele. (ismét cskély örömként elhullott egy kezelő a dangerous terrainen. Jenci próbált varázsolni megint, de az egyetlen sikeresen elkasztolt spellt fogta a scrollom.
Lövés fázisban megbüntette a "balf*sz" varázslónemölő brigádot az egyik Reaper BT, a másik meg kikapta a salamandra mradék hajtóját (az a hülye meg jól ott maradt reakcióként őrizni a hullát, vagy inkább bezabálni azokat Smile )
A közelharcnál ugyanaza a meglepi ért mint Bázelt is, a "majd jó keményen kitartok és nyerem a kombat rest staticból" terv a Cold One-k ellen nem igazán hatásos. Mivel mindenki kiba' gyors ráadásul hatred is, kb az ütések 80%-a HIT (de lehet hogy 90%), a 4-es erő+lance pedig megteszi a hatását, a cold one harapása már csak hab a tortán. Úgy hullottak a Temple Guardok mint a legyek. Igaz vissza ütöttem és sikerült 4-5 darabot leszedni nekem is, de a csatát izomból buktam gy is. Na mondom fasza dupla egyre maradok csak, el is basztam futás lerohanás, mindenki leesik, játék feladása...lett volna, csak aztán "kis" fáziskéséssel rájöttem, hogy mekkora állat vagyok. A Temple Guard ugyanis Immune to Psy és Stubborn, ha Slann van közöttük. Ház akkor Ld9 3 kockával..vissza az egész...
A Corsairek nekiszaladtak ugye a Saurusoknak, de mivel a dwelers már megtépázta őket, és uyge hiába a sok, pontos találat a 3-mas erő elég karcsú a T4 As4 ellen. A Saurusok visszacsaptak és darabra verték őket. Fordított felállás, most Jenőnek kellett dupla 1..a különbség annyi volt, hogy ő megdobta...Bázel jó mester volt, aranyat, de forrót!!!
jött a 3. köröm, mivel a TG-k megmaradtak, így visszajött a reménysugár, Stega ráfordult a Cold Onek-ra, majd a mádia fázis elején kitolta magából az engine 2d6" belül mindenki d6 S4 no armour savet, le is hullott vagy 3 Gyí'kos elf, a Hydra természetesen regenerált. Slann megkezdte a leépülését. Gondoltam kezdem a kamu spellekkel, tüske aura 2+1 kockával... dobok 6,6,3 irresistable, miscast, fasza...buktam 2 szintet és 2 spellt, természetesen mit dobtam ki...hát a gyógyítást :/ minek is az?! Na jó közelharc..Gyíkoselfek ütnek, TG-k tovább hullanak, Slann már az első sorban harcol, visszaütök, leesik 1-re a gyíklovasság létszáma (+BsB + Lord). Saurusok hozzák a kötelezőt, Corsairek futnak, hajrá utánnuk (gyorsak ezek az elfek, de márfeljött a nap, nekünk meg melegszik a vérünk) reccs.
Jön Jenő köre, mágia felejthető, lövéshez túl messze vagyok, avyg épp csatázok, egyedül a salamander fejezi be a lakmározást és a földi pályafutását, a reaper nyilágyú segítségével. Hydra megfordul, Gyíkosok ütnek, már alig van TG-m, viszont lecsapom a maradék lovast is, így a unitért már zsebemben a pont.
Megint jövök..hohoohóóóó Stega csáááááárdzzssss....most megalázzuk a 2 elf kapitányt.. Surusok ráfordultak a reaperre véged nyavajás... Jön a mágia fázis Engine megint begyak, lekapja a BsB-t és a Hydra maradék Woundját, a lord viszont kitart. Jön a szellemi leépülés 2 része. Dwellers az Xbowmenekre irresistable, miscast -1 szint már a Skink priest is nagyobb mágikus hatalom, mint a béka alien Az Xbow-k azért hullanak rendesen a spelltől. Jön a közelharc. Impact hit stega őrjöngés, thunderstomp skink szurkálás, de a hajam még mindíg tart, mondja a Dark elf Lord... a köcsiöcsire ugyanis a neje ráadta a mindenellen védő amulettet (minél nagyobb az erő, annál jobb a warsave, hameg kicsi az erő, akkor véd a páncél meg a Loreal..mert megérdemlem) A lord kitart, de legalább elesik az utolsó Temple Guard is..jujj de jó..sebaj majd a Suarusok pontja megmenti a csatát, annyit ugyse tud lelőni, hogy megsemmisüljenek.
és akkor eljöve a karácsony, Jenő mágiafázisában a "szerencse fia" shadow caster kiérdemli a Legendary titulust, elkasztolja irresistable erőve a pit-et, nagyobb verzió nagy sablon, dob scattert, egyenesen a saurusok felé, dob távolságot, pont a közepibe bele-é...dobja a miscastot..mindenki aki base to base van vele sérül egy 10-es erőt, kivéve őt magát..jahj hát nem kint áll a puszta közepén?!.. Mad
A suarusok pedig fantasztikus fénysebességüknél fogva (initiative :1 azaz EGY) átteleportálnak a warpba, na jó ez így nem teljesen igaz, mert még 2 darab it marad, azért, hogy felordíthasson, vigyázz nyilágyú lövedé.... affraid
..aaand its gone
tovább birkóztunk egymással még középen 3 harci körig, 2 kör alatt lehullott a stega személyzete (1 szupercsillagharcost kivéve) valamit a varázslóistenné avanzsált priest is hazament E.T.-hez. Az utolsó körben azonban megtört a varázs az utolsó nyomorult rohadt wound is elpárolgott a sérthetetlen bokszosképű lordból.
Végeredményben fentmaradt 1 nyáladzó, félhülye béka BsB és egy gazdáját vesztett stegadon, ez viszont pont elég volt arra, hogy megközelítőleg 100 pontos különbséggel "óriási" diadalt arassak (Lord ölés Bsb ölés és jólmegfontoltan senkinélsincsen zászló taktikám szüprém taktikájának következtében) Suspect

Fasza csata volt : bounce

Boci
warlord
warlord

Témanyitás  Ajánlott tartalom

Ajánlott tartalom

Vissza az elejére

- Similar topics

Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.