OTC WHFB
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Home Rulings/FAQ

+3
Skulltaker
Dugó
Boci
7 posters

2 / 4 oldal Previous  1, 2, 3, 4  Next

Go down

Home Rulings/FAQ - Page 2 Empty Re: Home Rulings/FAQ

Témanyitás  Dugó 2011-05-08, 8:29 pm

Egy pecig se gondold, hogy a GW annyira odateszi magát a tesztelésnél, ez eléggé köztudott...gondolod, hogy lennének ekkora külömbségek seregek között, ha normálisan tesztelnének?..ááá ők a bizniszt nézik first of all.

Teljesen jól működnek a házi szabályaink, mostmár, hogy játszttam mindenféle más sereggel így is úgy gondolom, hogy érdemes volt megváltoztatnunk a dolgokat, ezzel szerintem egyet ért mindenki..

Egyáltalán nem értem megin mér ellenkeztek ennyire...ha megnézem az utóbbi 10 csatámat amikben többnyire hatalmas külömbséggel nyertem, és újraszámolnám a régi módón, mingyá sokkal szorosabb eredményeket kapnék..
Nekem(Skavenéknek) baromi jó a jelenlegi rendszer, mert felbaszok 60 monkot Furnacéval, meg 50 Stormvermint haranggal..azt játszunk...sosem írsz semmit..ezért ilyen jók az eredményeim...asszem a Bazsival nyomtunk egy csattát még tavaj valamikor és kiszámoltuk, a régi szerint ő nyert volna az új szerint meg elvertem...

Dugó
Dugó
warlord
warlord

Hozzászólások száma : 1287

Vissza az elejére Go down

Témanyitás  Boci 2011-05-08, 7:32 pm

Figyuzz Dani...ahogy te írod "próbálj már el átlőnni egy mozgó elefánt lábai között"..
Nos ezt modellezi a 8th kiadás azzal, hogy megkapod a covert a takarásért...tehát nem ugyanúgy fogsz lőni egy monster mögé mint egy sima terepre...úgyhogy ne próbáld ezt figyelmen kívül hagyni...
és nem azért nem szeretem az új dolgokat, mert félek kipróbálni őket, hanem azért, mert felépítettek egy rendszert, ami egy két elhibázott dologtól eltekintve ki van egyensúlyozva...és ha lépten nyomon megváltoztatjuk a dolgokat, akkor azzal egy csomó dolog el fog szállni.. teljesen más harcrendszer szerint működik a 8 kiadás mint az előző és ehhez teljesen más szabályok kellenek a nem harci szituációkhoz is...lehet hogy nem veszed észre és már fel is borítottál mindent egy apró változtatással... ne felejtsd el, hogy van egy csomó dolog ami egyik seregnek jó dolog de a másiknak szar és viszont...az egyszerre ütéssel is pont ez volt a bajom, ezért próbáltam valami balanceolt verziót összetákolni..de mivel társas játék ezért elfogadtam a döntéseteket..ettől fügetlenül én még bízok a GW szabályalkotóiban annyira, hogy nem hülyeségeket kreálnak, hanme kitesztelt dolgokat.
Lehet, hogy én csökönyös vagyok, de ha észreveszed te is hajlamos vagy a számodra előnyös dolgokat nagyobb mércével mérni..és no offense!

B.

Boci
warlord
warlord

Hozzászólások száma : 1534

Témanyitás  Skulltaker 2011-05-07, 8:36 am

jolvan probaljuk ki ! vegul is igaza van a Daninak ! csak ugy fogjuk igazabol latni hogy mukodik-e vagy sem !!!
Nos egyebkent nagyon egyszeru a kifejtes Dani !!
tobbsegunknek csak egy ket olyan unitja van amit erdemes be hordazni es igen dragak ! szoval az a unit lesz a fo utos egyseg !! mig masoknal pl nalad vagy goblin olcso unitok -tobb horda !!!!igy ertelem szeruen van egy max ket hordank es egyertelmu hogy az ellen minden unitja be szalad !!! nos igy fajni fog a draga unit fel victory ert !! mig az olcso hordakert szinte meg lofasz pontot se szednek !!hany pont is a Slave???
igy mar erted ???mig nekunk van 1 horda es az harcol szinte minden ellen es csak kis unitok tamogatjak addig masoknak van 3-4 pszazpontos hordaja !!!
Skulltaker
Skulltaker
warlord
warlord

Hozzászólások száma : 1370

Témanyitás  Dugó 2011-05-07, 8:07 am

Nem értem miért ne érné meg hordát hozni, ezt kifejthetnétek..attól még hogy megkapod érte a fele pontot, próbálj csak meg elé állni egy nem horda osztaggal, azt meglátod mit ér ellene..lófaszt nem ütsz le nem hogy a felét..szerintem egy próbát megérne..de már megint féltek az úkdonságoktól!:-)..ugyan ez volt az egyszerre ütésnél is és milyen jól működik..

Ne felejtsétek mán el, hogy ezek a nagy szörnyek se egyhelyben állnak terpesztett lábbal , mint a rodoszi kolosszus bameg..lőjj el egy mozgó elefánt lába között..hajrá!
Dugó
Dugó
warlord
warlord

Témanyitás  Skulltaker 2011-05-06, 11:34 pm

na latod Boci !
epp magadat cafolod meg !!
akkor te szavaiddal elve a move-ot se blokolja ?
tehat vigan at lehet menetelni a nagy demonon vagy sarkanyon mert elferunk a laba kozott?
de a valosagban ugye nem tudok elbujni egy kurva elefant mogot? mert nem eleg boszme hozza hogy kitakarjon?ez szerinted nem hulyeseg?
az erem masik oldala!!! vagyis az erveles masik fele!!!!
Skulltaker
Skulltaker
warlord
warlord

Témanyitás  Boci 2011-05-06, 10:02 pm

oké felőlem a szaladásért járhat a vp..ezt nem is tudom minek változtatták meg... scratch
az meg ne hasson már hülyeségnek hogy egy 8-10 méteres vadállat lába között ellövök, vagy akár át is szaladok ha akarok Razz

Boci
warlord
warlord

Témanyitás  Skulltaker 2011-05-06, 5:34 pm

Nos megtört egységekért , megtört szörnyekért és megtört karikért járhat a victory pont szerintem !!!
Vissza térve a line of sight-ra :
nos Boci én játszottam 40k-át a 2.kiadástól a 4.-ig és abszolut nem igy van line of sight ot sem!egyébként modern puskák lézer célzoval meg bionikus szemekkel azért ne legyen már egyen értékü középkoros célzás technologiával !!!!!!!!!!
Skulltaker
Skulltaker
warlord
warlord

Témanyitás  Boci 2011-05-06, 5:06 pm

Nem igazán szeretem az ilyen felemás megoldásokat srácok a fele vp csak a unitokra stb.. A régi rendszerben jól működött (fele hero fele unit stb) viszont itt egészen más alapokra épül a szabályrendszer. Az ha valamit megváltoztatunk teljesen fel tudja borítani az egészet. Pont mint Bázel mondta drága hordát nem fogja megérni hozni nélküle viszont esélytelen vagy a cheap steadfast hordák ellen (és ha le is vered l*fasz pontot sem érnek).
Egy két dologba még belementempl az egyszere ütés meg a rohamozás, de szerintem ez kicsit komplexebb dolgot feszeget. AZ hogy nem kapsz pontot a fele unitért pontosan hogy más játékot igényel, nem feltétlen rosszabbat, hanem mást, de szerintem nem összeegyeztethetőt annyira az előzővel hogy összekavarjuk a kettőt.
A line of sight pedig sarkallatos kérdés, de gondolj bele a 40k már sok-sok éve így működik és nem sírnak miatta, hiszen így szokták meg és így fogadják el.
Ezért mondok én nemet mindkét dologra...de persze mint mindíg mst is a többség szava dönt.

B.

Boci
warlord
warlord

Témanyitás  Dugó 2011-05-06, 3:03 pm

Erről beszélek....
Dugó
Dugó
warlord
warlord

Témanyitás  Foxi 2011-05-06, 1:30 pm

Szerintem osztagnál mindenképp mehetne a fele pontszámítás, szörnynél viszont verd le vagy futamítsd meg. Az tényleg elég irreális ebben a rendszerben hogy ledarálsz hat kör alatt egy táp mega unitot amiből mondjuk egy modell fut és nem kapsz érte pontot. :S
Foxi
Foxi
veteran
veteran

Hozzászólások száma : 90

Témanyitás  Dugó 2011-05-06, 12:50 pm

Szerintem meg nem korrekt..gondold el felraksz mondjuk egy 100 fős bika osztagot.az kizárt hogy azt 6 kör alatt leszedd..tehát úgy indulnuk, hogy döntetlen..értelmes?

Vagy vedd például ABO-t, vagy a 10 Woundos Nagydémonodat..örül az ember ha 6 kör alatt leveszi a Woundjait a felére..

na mindegy mivel kettőnkön kívül a kérdést mindenki leszarta, így tekinthetjük nemlegesnek:-))))
Dugó
Dugó
warlord
warlord

Témanyitás  Skulltaker 2011-05-03, 9:10 pm

Na akkor már 3-an vagyunk eddig Boci ellen!!!
Victory pont : végülis nem számit sokat mivel csak 100pont kell a gyözelemhez !!! igy azért ez nem vészes !! amugy legalább az újban van értelme megvenni a zászlosókat minden osztagnak !!(25 extra victory!! ez nem is kérdéses igy !!!)
Nos egyébként szerintem az új rendszer kimondottan a horda miatt lett kitalálva !!! kölönben akinek sok pontba kerül egy modelje nem érné meg öket hordázni !!most gondolj bele mondjuk 40 bloodletter+ full comand + magic banner 540pt !! mig empire swordman 5pt /db !! és ügye ez a fö verekedö egységem !!naná hogy játék végére epp hogy marad belöle !! ha viszont jár érte fele victory az csúnya lenne !! akkor már nem is éri meg nagyon hordázzni velük!!
de megtört egységért meg kariért azért szerintem mehet a victory pont !!
ja Dani azért nem mindegy hogy 50 slaveböl megölök 49-et és kapok érte max 60pontot mig te 30 bloodletterböl leütsz 15-öt és kapsz majdnem 200pt -ot !!!
Skulltaker
Skulltaker
warlord
warlord

Témanyitás  Dugó 2011-05-02, 2:18 pm

Ez a láb között ellövés azé kicsit erőltetett, főleg mivel ugye elméletileg ezek nem egy helyben állnak..ugyhogy szerintem nem lehet rá lőni, és szerintem a BRB-ben is benne van hogy kilógó "alkatrészekre" nem lehet lőni..közbeeső modell pedig takar..ez tuti le van írva..úgyhogy se lőni se rohamozni nem lehet rá...szerintem...

De lenne egy másik dolog amiről beszéltünk, mégpedig a Victory Pont számolás...
Szerintem faszság, hogy futó egységért nem jár pont, meg az is hogy leverem a 46 lovast 1 főre és nullát írok a unitért..úgyhogy javaslom hogy használjuk a régi számolást erre vonatkozólag, tehát ha az osztag fele lehullott kapjuk meg a felét pontban..ugyan ez karakternél, meg monsternél...
vélemény?
Dugó
Dugó
warlord
warlord

Témanyitás  Boci 2011-05-01, 9:26 pm

welcome to the world of 8th edition.. No

Boci
warlord
warlord

Témanyitás  Skulltaker 2011-05-01, 12:16 pm

Szoval ha latom a laba kozott akor rohamot is lehet ra jelenteni?
csak legyen benne a roham tavban meg az 1 wheelben?
hat ez igy fasza!!!
Skulltaker
Skulltaker
warlord
warlord

Témanyitás  Boci 2011-05-01, 1:06 am

...hát a true line of sight az true line of sight Bázel Neutral

Ha belegondolsz azért egy képzett íjász átlő egy démon lába között és a varázslatot is rányomják ha látszik a bokorban 2 nagy nyúl fül...
a modell elsusnyásításáról (illetve a sűrű erdőépítésről) már volt pár fórumon etikai vita mellesleg...
Amúgy a covert megkapod a takarásért, de ami látszik az látszik...szerintem, de ez csak egy szavazat

B.

Boci
warlord
warlord

Home Rulings/FAQ - Page 2 Empty hehehe

Témanyitás  Mr.judge 2011-04-30, 11:44 pm

tudom a maskot,meg a bst idiotat akarod rejtegetni....hahaha...tollem legyen...rakj agyekkotot a nagydemonokra es nem lesz gond...nurglenel fix,mert a bele ugyis foldog er...

au revoir

Mr.judge
champion
champion

Hozzászólások száma : 108

Témanyitás  Skulltaker 2011-04-30, 11:41 pm

Lenne egy kerdesem true line of sight ugyben !!
hogy kezeljuk mi ezt most ?
pl van mondjuk egy nagy demon 50-es basen es mogotte megbujil 1 inchre egy demon 25-os basen , de a nagydemon laba kozott latszik a model ! akkor o most latszik vagy sem ??
ha igen akkor most kezdjek el fakat , bokrokat , susnyast , kavicsokat rakni a basere hogy lehessen nagy modelek mogott bujkalni kis modelekkel ????????
vagy ugy kezeljuk hogy a model takar a talpnak megfelelo szelesegben a model magasagaig ???
szerintem ez lenne a helyes!!!!
ki mit gondol errol?
hogyan jatszuk????
Skulltaker
Skulltaker
warlord
warlord

Témanyitás  Dugó 2011-04-20, 10:32 am

Bele mer az egyik képen úgy van a példa...
Dugó
Dugó
warlord
warlord

Témanyitás  Boci 2011-04-20, 8:50 am

király!
azt azért ne felejtsük el, hogy a nem megegyező talpmérettel rendelkező karakter mindíg az egység szélén áll. Nem tudom ezt belekalkulálta-e a srác.

Boci
warlord
warlord

Témanyitás  Dugó 2011-04-20, 6:55 am

Ez tényleg fasza!...Ki is nyomtatom!...
Dugó
Dugó
warlord
warlord

Témanyitás  Skulltaker 2011-04-20, 12:46 am

talaltam egy ilyet az egyik angol forumon!!! szerintem nagyon hasznos nekunk is !!!!

http://warhammer.org.uk/phpBB/viewtopic.php?f=3&t=85880

Post subject: Template DiagramsPosted: Wed Apr 13, 2011 8:35 pm

Location: Peoria, IL I made up some Template Diagrams for theory-hammering number of hits from templates.

These are quick mock-ups in a designer program done to scale and then enlarged after the fact so you can actually see it.

20mm Unit - 5 x 5 - 21 models
40mm Unit - 3 x 3 - 9 models
20mm Unit - 5x5 - with 25x50 Char - 18 20mm + Char.

25mm unit - 5 x 5 - 15 Models
25 x 50mm Unit - 7 x 2 - 8 Models

20mm Unit - 7 x 7 - 45 models
40mm Unit - 4 x 4 - 15 models
20mm Unit - 7 x 7 - with 25x50 Char - 38-39 20mm + Char.

25mm unit - 6 x 6 - 30 Models
25 x 50mm Unit - 6 x 3 - 18 Models

Skulltaker
Skulltaker
warlord
warlord

Témanyitás  Foxi 2011-04-19, 2:01 pm

Szerintem a felvetés nem volt fárasztó miután más topicon is vitás ez a kérdés. THX for GW
Foxi
Foxi
veteran
veteran

Hozzászólások száma : 90

Témanyitás  Boci 2011-04-19, 10:59 am

BZ még mindíg nem a 8th szerint gondolkodsz...
olynan nincs hogy direkt a gépet ütöd/lövöd
Ha lősz, akkor a gép T-je ellen sebzel.
Ha közelharcolsz, akkor a kezelők statisztikája ellen harcolsz csak a Wound közös.
A gépet hiába támadod oldalból/hátulról/alulról összesen a szabályok szerint 6 azaz hat ember fér oda a közelharcba, akiket a fázis elején jelölsz ki.
ennyi...egyéb kérdés?

Boci
warlord
warlord

Home Rulings/FAQ - Page 2 Empty x

Témanyitás  Mr.judge 2011-04-19, 10:54 am

Igazi lefarasztas ez a felteves...en is elolvastam itten mindent...de maga a felteves h a fazek ut,nem crew...???????brainkilling....

Nem is gondolok bele minden itten leirtba teljesen mert megakad az 1db agysejtem...

De akkor a 10t csak lovesnel szamit,vagy ha kimondottan a cauldront utne vki...az oke,h odarakod a kezeloket,de ha tobben tamadjak oldalbol stb egy korbe...?

Na mindegy

Mr.judge
champion
champion

Hozzászólások száma : 108

Témanyitás  Ajánlott tartalom

Ajánlott tartalom

2 / 4 oldal Previous  1, 2, 3, 4  Next

Vissza az elejére

Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.