OTC WHFB
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Hírek/Bejelentések

+10
Admin
Tolyci
Mr.judge
azhag
Foxi
Soma
Toma
Skulltaker
Dugó
Boci
14 posters

3 / 39 oldal Previous  1, 2, 3, 4 ... 21 ... 39  Next

Go down

Hírek/Bejelentések - Page 3 Empty Re: Hírek/Bejelentések

Témanyitás  Boci 2014-02-21, 4:53 pm

Első olvasatra olyan mint akárhanyadikra... tényleg kiba*ott egysíkú... van 4-5 ugyanolyan jellegű ütő egység (pár skillpontban és pontban eltérve egymástól) és néhány lövő ugyanebben a felfogásban...
uuuuncsiiiiiiiii...

Boci
warlord
warlord

Hozzászólások száma : 1534

Vissza az elejére Go down

Témanyitás  Boci 2014-02-21, 4:15 pm

...mondjuk a grafika legalább szép Very Happy

Boci
warlord
warlord

Témanyitás  Boci 2014-02-21, 4:10 pm

A szabályokat, meg a balance-olást szerintem nagy ívben leszarnád te is, meg mindenki más is ha egy kicsit tényleg foglaloztak volna vele...
Ez a 2 új unit egy vicc (tulajdonképpen 0 új unit, mert a gyro volt csak most olyan mintha lehetne másképp összetenni, egy lövős egység meg ne számítson már újnak egy törpénél). Az, hogy nincs benne változatosság és fantázia az egyedüli probléma vele...
De ahogy már Dugó is mondta, majd nem játszol vele gyakran és akkor nem unod meg Very Happy

pirat 

Boci
warlord
warlord

Témanyitás  Skulltaker 2014-02-21, 12:10 pm

Sad
Skulltaker
Skulltaker
warlord
warlord

Hozzászólások száma : 1370

Témanyitás  korintex 2014-02-21, 11:18 am

Nah mondom a frankót - 1x már le akartam írni, de kidoboz 80%-os írásnál ez a fórum, így elveszett, utána meg már nem volt kedvem nekiállni újra.

szóval:
nem azért írom mert sírok, hanem mert dühös vagyok, hogy 8 év után ennyire szartak bele!!!

Általános:
szinte 1 percet nem foglalkoztak a sereggel. Ha megnézed a High Elf-eket, akkor rájössz miért - szinte u.a. csinálták itt is mint ott.
Annyi látszik, hogy az új modelleket amit kiadtak, azoknak a unit-okhoz nyúltak, és módosították valamit. a többire rá se szartak!

A sereg harci változatai: u.a. - lőlek míg ideérsz, aztán meg szétbaszom a maradékot, ha bármi máshogy jövök, nem hiszem, hogy ellenfélként megállja a helyét a sereg - ehh igen élvezetes lesz!

A sereg nem lett gyenge, de erős sem! - Mágia ellen már nem tudunk úgy védekezni mint rég. Több dispell lehet még mindig a seregben,de már megvan az ára!

A spec karikat szinte értelmetlen hozni - kivéve 2-őt. az egyik bugman. a másik Grimm.
Budgman-nak megvan a hátránya, mert csak ranger-el jöhet, ami 14 pont, és rare, valamint ha beláll +3p /modell, így a ranger 17 pontos lesz - és u.a. a stat mint régen a core rangernek... nem értem de ez van!
A nagy királyt nem látom a pdf-ben de 650p. (ki a fasz fogja ismét hozni???? hülye faszok)

Anvil: maradt 170p. 3 bound spell-el. nem lenne rossz, de ha belegondolok, hogy 390p-ért 3 bound spell-t tudok nyomni, úgy, hogy nem runáztam még meg a runelord-ot.... hát nem hiszem, hogy valaki is hozni fogja...

A gyro - látszik, hogy visszahozták a régi bombázást - ugye ezt tudta a törpe régen - szinte teljesen u.a. a szabály, csak most már nem pattan. (kivéve a bombernél!!!)
Hammmerer - 2Att-let!! - ha megnézed a többi seregkönyvet előtte, akkor mindenhol lett 1 elit unit (pl H.e:- swordmaster) ami szintén hasonló változást kapott. szóval szinte u.a. a sémát követték. (és ha a flying chariot ból indulunk ki, akkor hoppá elértünk a gyro-ig! lol)

Ami erősödött pl: minden lövészem Heavy armour-t kapott. - nem látszik elsőre, de gondold át: Lőllek téged 30"-ről amrour piercing-el (mert runelord ugye lesz, és beáll a crosbow-oshoz - így a crosbow-os u.a. lesz mint a puskás!!! - sőt messzebbre lő), aztán amikor pedig odaérsz, 4+os páncélom lesz 5+-os perry-vel! nem rossz..

Irondrake - hát... nem tudom mit mondjak... elsőre jónak tűnik, de aztán átgondolva már nem is olyan jó!
mondom:
A organ gun runázható már, így ő 1 Artillyerit újradob! - az organ gun 30"-re lő, u.a. mint a irondrake stat-al (irondrake csak 18"-re) - az irondrake 15 pontból 8 modell ami 120p.-1 organ gun ára. Az organ gun-nál akár 20 lövés is kijöhet. 8 biztosan!!! - sőt még vehetek neki +1to-hit runát is!!! - az irondrake- akkor jó szerintem, ha menni kell előre, és lőni...de ugye akkor -1 a lövésre, így hátt.... nem tudom, nagyon meg kell gondolni.

Flame cannon - u.a lett mint volt, visszajött a 12"- és így jobban robban!! - ez azért lol, mert a CH. Dwarf 24"-re lő u.a. és nincs bünti!!! köszi szépen a ballancot!

korintex
korintex
warlord
warlord

Hozzászólások száma : 361

Témanyitás  Dugó 2014-02-21, 10:27 am

Igy elsőre nem sokat változott...de a törpe kiràly skillje, hogy +3-ad grudge táblán az elég bika...ehy hatreadelő törpe sereg az vicces...
az meg gecisèg, hogy elvették s +1 to hitet a puskàtól...
Dugó
Dugó
warlord
warlord

Hozzászólások száma : 1287

Témanyitás  korintex 2014-02-21, 10:23 am

Jah... és én is jövök HÉT-re. + Bhazel sajnálom, de vettem már gyrobombert...
korintex
korintex
warlord
warlord

Témanyitás  korintex 2014-02-21, 10:21 am

king.

Elektronikusak is megvan - sirály... jöhetnek a sírások.. Very Happy
korintex
korintex
warlord
warlord

Témanyitás  Dugó 2014-02-21, 9:09 am

Faszaaaaa!!!!
Dugó
Dugó
warlord
warlord

Témanyitás  Skulltaker 2014-02-21, 2:59 am

Skulltaker
Skulltaker
warlord
warlord

Témanyitás  Skulltaker 2014-02-14, 1:52 pm

ok engem is erdekelne a het , ugyis nemzeti unnep igy nem kell szabadnapra Smile
Skulltaker
Skulltaker
warlord
warlord

Témanyitás  Boci 2014-02-14, 1:48 pm

nos nagy vonalakban összefoglalták az új törpe könyvet, eléggé beleszarok érzésem van és kb ugyanaz az unalmas fos lesz mint eddig csak kicsit nerfelve az antimagic és kicsit buffolva a lövés... aki eddig sem tudott mit kezdeni a gunlinevel, az most mégjobban nem fog Very Happy

I got the book. I can confirm that nearly everything that saldiven has posted is completely true. Only some points values are a bit different (I might remember those also wrong).

No big monster.
Anvil is as bad as stated. (OR as awesome as Spiney thinks!  )

Antimagic: AS bad as rumoured. Hexes and buffs against dawi will be huge.

Slayers nerfed - no AS modification and the last attack only in BTB. Theoreticaly support attackers could get it. We shall see in the FAQ.

Gromril is realy only a 4+.

Dawi handgun lost the +1 to hit.

Dwarven heirlooms are BAD. Most terrible set of race specific items in the 8th edition, I think.

---
Flame cannon got improved.
OG - I can not say why anyone thinks it is a beast. Maybe beastly expencive...  
Master engineer is only BS 4. Costs the same (I think).

Gyros are great.
----
Rare: First time in this edition I have a problem in what to choose. Irondrakes are competing with gyrobombers and rangers.

Some runes are great, some are even better and some are cr.p.

és kicsit részletesebben:

Runelord: Price increase & nerfed anti magic capabilities, both innate and through the rune system. Received MR(2) and Armor Piercing to compensate.
-Anvil: Nerfed into oblivion, points remained the same cost.
Dwarf Lord: Nerfed by association to the nerfed rune system, points adjustments unknown. Received nothing to compensate.
Daemon Slayer: Points increase associated with new rules, Deathblow(marginal at best) and Daemon Slayer(enemies reroll successful wards, i.e. Other Trickster's Shard). Points cost increase was double the cost of OTS, nerfed by association with runes.

Thane: Nerfed by association with nerfed rune system, gained +1 Leadership. Price unchanged.
Runesmith: Nerfed directly and through association with nerfed rune system, but received a points decrease, grants Magic Resist (1) and Armor Piercing. Makes Runelord obsolete.
Master Engineer: Nerfed via runes, innate abilities nerfed, now BS4 (from 5), points slightly reduced.
Dragon Slayer: Points increase with new rules, Deathblow and Dragon Slayer (Multiwounds (2) to monsters). Nerfed by association with runes.

Thunderers: Points decreased, granted heavy armor, lost +1 to hit on handguns. Empire handgunners now more points efficient at range. Stats unchanged.
Quarrelers: Points decreased, but great weapon cost increased. May no longer become rangers. Stats unchanged.
Warriors: Nothing new known by me.
Longbeards: No longer require warriors, cost increased, especially with great weapons. Stats unchanged.

Ironbreakers: Price hike, minor buffs via Gromril Shieldwall(+1 parry save, yay!). Would be significantly improved, but small runic banner allotment leaves them out cold next to......
Hammerers: Minor price hike, extra attack, larger runic banner allotment for now-crucial runic banners. Came out of the book pretty good, honestly.
Miners: Ambush now, unsure about much else. Not much has been noteworthy other than their stat line is unchanged.
Slayers: Price hike, new rules.
Cannon: Substantial price hike, otherwise unchanged.
Grudgethrower: Runic allotment cap and nerfed rune system harms this choice immensely. Can no longer purchase an engineer.
Gyrocopter: Substantial price decrease, template rules brought into line, new rules added for dropping bombs like terradons, still cannot march and fire.
Bolt Thrower: Next to useless with changes to runes, nerfed master engineer, and no normal engineer. Too costly to ever be useful.

Gyrobomber: New unit. Seems very good for its points, but resides in crowded rare slot.
Irondrakes: New unit. Only other infantry unit aside from hammerers worth writing home about, this unit appears to be excellent on paper in every way.
Rangers: Relocated from core, can be taken as small war machine hunters. Again, residing in the crowded rare slot with the Irondrakes and....
Flame Cannon: Substantial buffs from the rules changes bring this war machine to the fore (S5 MW(D3) template), and seemingly does not suffer as much from rune dependence. Much improved over last edition.
Organ Gun: Substantial changes require high ballistic skill to achieve anything remotely close to prior performance. Basically, if you want to see this performing near its previous levels, you have to invest close to TWO HUNDRED AND FORTY points, at a minimum, and that will average out to ~4-5 dead Warriors of Chaos per turn. This guy got expensive.

Oh, but all of those nerfs are ok, because we get +1 strength on the charge and +1 parry save when being charged. Because it makes it all better. They've adopted a motto that pretty well sums it up over on Bugman's.

és a bugman-en egy full analízis:
http://www.bugmansbrewery.com/topic/42502-full-book-analysis/

A hozzászólást Boci összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2014-02-14, 1:56 pm-kor.

Boci
warlord
warlord

Témanyitás  Boci 2014-02-14, 1:12 pm

én mennék ha csak fejemre nem rogy az ég, mint a Gallokéra...
fixáljuk majd és visszatérünk rá

B.

Boci
warlord
warlord

Témanyitás  Dugó 2014-02-14, 11:56 am

Gyerekek!

Március 15.-én lesz H.É.T. is!
ugyan ott Fehérváron!...Arra is megyünk?...Szombaton lesz kiírása! 1848 + 300pont meg lesznek megint azok a vásárolható pluszok, mint múltkor!...én mennék!
Dugó
Dugó
warlord
warlord

Témanyitás  Skulltaker 2014-02-10, 3:48 pm

Bitz börze !!!!!! szombaton , valakinek lenne kedve megnézni ?

http://inkvizitor.hu/index.php/hir/mutat/alkimista_laboratorium_bitz-boerze_140124/

Skulltaker
Skulltaker
warlord
warlord

Témanyitás  Dugó 2014-02-10, 1:42 pm

na ja...de mondjuk a steam punk sem éppen klasszik fantasy..de sztem is elég gáz...
viszont a troopok jól néznek ki..
Dugó
Dugó
warlord
warlord

Témanyitás  Skulltaker 2014-02-10, 12:23 pm

Allahra mondom nagyon elbaszták ezt a törpe helikopátert Sad

mármint magát a modellt , a szabályokkal semi bajom Smile még tetszik is , Ubi majd jól lebombázz Razz
de maga a modell nekem nagyon gáz és idegen , olyan mint egy mostani orosz gunship
kurvára nem illik bele a fantazybe , a régi gyro tök aranyos és tök jól belle ilett a modell a világba , enél eszküszöm a 40k ork deffkopta is fantazysebb
kölünben is kurvára 21 századi aerodinamika ami azon a kopteren van és nem olyan mint egy steampunk kori találmány , legalább a kurva tank még belle is illik egy steam punk világba

Ubi könyörgöm inkább házilag barkálcsolj valami szép kis steampunk boombert ez helyett , bár Boci mondta hogy neked tetszik a model Sad
Skulltaker
Skulltaker
warlord
warlord

Témanyitás  Dugó 2014-02-10, 12:05 am

jövök azzal...
Dugó
Dugó
warlord
warlord

Témanyitás  Skulltaker 2014-02-07, 10:42 pm

en is benne vagyok Smile
es egye fene eldonthetitek hogy empire-vel vagy deamon-val toljam Smile
Skulltaker
Skulltaker
warlord
warlord

Témanyitás  Boci 2014-02-07, 7:39 pm

deTK-val kell jönnöd! Very Happy

Boci
warlord
warlord

Témanyitás  Dugó 2014-02-07, 6:37 pm

Itt vörös egyes! Jövök! :-)
Dugó
Dugó
warlord
warlord

Témanyitás  Arpo 2014-02-07, 5:59 pm

akkor jó!
akkor már ketten lennénk.
alakul....

Arpo
warrior
warrior

Hozzászólások száma : 41

Témanyitás  Boci 2014-02-07, 5:12 pm

szoktunk minden év végén (a karácsonyi szünetben) játszani ilyen nagyot (legutóbb 3 vs 3 volt 2000pts fejenként), de ha össze tudunk egy időpontot szervezni, ami jó mindenkinek, akkor nem hiszem, hogy lesz akadálya...
keressünk egy időpontot és embereket, akiket érdekel.
én benne vagyok mindenképp

Boci
warlord
warlord

Témanyitás  Arpo 2014-02-07, 2:55 pm

Nem játszunk tavasszal -nyár elején egy NAGY pontszámú csatát?
Én pár éve minden évben benne voltam egy páros csatában fejenként 3 ezer pontos sereggel.
Kurva fárasztó de jó móka.Mondjuk egy picit szélesebb asztal nem árt hozzá.
Kipróbálnám legalább a birodalmi seregemet is akkor.
Akár valamelyik klubban is,biztos lenne hely hozzá....

Arpo
warrior
warrior

Hozzászólások száma : 41

Témanyitás  Skulltaker 2014-01-27, 1:38 pm

Skulltaker
Skulltaker
warlord
warlord

Témanyitás  Ajánlott tartalom

Ajánlott tartalom

3 / 39 oldal Previous  1, 2, 3, 4 ... 21 ... 39  Next

Vissza az elejére

Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.