Storm Of Magic Szabályok
4 posters
1 / 2 oldal
1 / 2 oldal • 1, 2
Re: Storm Of Magic Szabályok
Igen...röviden ennyi a lényeg...
Dugó- warlord
- Hozzászólások száma : 1287
Szóval a lényeg hogy válaszál egyet az alárendelt lore-okból hgy neked is 2 esélyed legyen kipörgetni a saját lore-dat és igy kapni +4-et a castingra .
Skulltaker- warlord
- Hozzászólások száma : 1370
Értem én.
Már az első beírásban is +4-et írtam, és mivel mindegy melyik Lore-okat nevezem ki, ezért gondoltam arra, hogy akkor már legyen olyan, ami hasonló (a többi kis lore-nál is ezt próbálta követni a GW)
Már az első beírásban is +4-et írtam, és mivel mindegy melyik Lore-okat nevezem ki, ezért gondoltam arra, hogy akkor már legyen olyan, ami hasonló (a többi kis lore-nál is ezt próbálta követni a GW)
Tolyci- champion
- Hozzászólások száma : 206
Ja bocs!..most számolom..csak nyolc Fő Lore van!...
Dugó- warlord
Tolyci szerintem most ezt tényleg nem érted...
A SoM-ban van a nagy Mágia kerék amit minden körben kipörgetsz, hogy melyik Lore dominál...Mind a kilenc fő Lore alá van rendelve három a többi faj mágijáját tartalmazó alcikkely...
Amelyik Lore-t kipörgetsz az lesz arra a körre a domináns..arra kapsz bónuszokaz Casthoz..
A Fő kilenc Lore az +5-öt kap a többi pedig +4-et...valamint kicsiben is szerepelnek az alap Loreok de ott csak +3at kapnak...
A Hashut egyértelműen nem az alap kilenc Lore egyike ezért azokkal nem helyettesíthető (+5-öt nem kaphat) ...de ezen kívűl teljesen mindegy szerintem, hogy melyik +4-et adó egyéb Lore-t nevezed ki Hashutnak, mert az esély a kipörgetésre tök egyforma...
A SoM-ban van a nagy Mágia kerék amit minden körben kipörgetsz, hogy melyik Lore dominál...Mind a kilenc fő Lore alá van rendelve három a többi faj mágijáját tartalmazó alcikkely...
Amelyik Lore-t kipörgetsz az lesz arra a körre a domináns..arra kapsz bónuszokaz Casthoz..
A Fő kilenc Lore az +5-öt kap a többi pedig +4-et...valamint kicsiben is szerepelnek az alap Loreok de ott csak +3at kapnak...
A Hashut egyértelműen nem az alap kilenc Lore egyike ezért azokkal nem helyettesíthető (+5-öt nem kaphat) ...de ezen kívűl teljesen mindegy szerintem, hogy melyik +4-et adó egyéb Lore-t nevezed ki Hashutnak, mert az esély a kipörgetésre tök egyforma...
Dugó- warlord
Ezt a Káosz mindenes megoldást úgy látszik nem jól értelmeztem.
A Tzeench-nél a Heaven szféra szerintem nem illik a Hashut mágiához, így szerintem legyen inkább tűz és metál.
A Tzeench-nél a Heaven szféra szerintem nem illik a Hashut mágiához, így szerintem legyen inkább tűz és metál.
Tolyci- champion
nekem jol hangzik
Skulltaker- warlord
na igen...viszont nem tartozik a kilen alap lore közé semmiképp, úgyhogy inkább legyen valamelyik Chaos lore helyett...mondjuk Tzeench helyett...szerintem..
Dugó- warlord
chaos ketszer szerepel !!!! egyszer mint lore of chaos (amit mind harom hasznalhat ) es egyszer-egszer mint slanesh , nurgle , tzentch igy azert tobbszor kap bonuszt !!!
ha fire-kent akarod hasznalni es igy csak egyszer szerepel a koron akor szerintem nyugodtan lehet +5 mint a fire
ha fire-kent akarod hasznalni es igy csak egyszer szerepel a koron akor szerintem nyugodtan lehet +5 mint a fire
Skulltaker- warlord
Szerintem ok!
Dugó- warlord
Mivel most fogok először SoM-ot játszani, így csak most vetem fel, hogy a SoM-os mágia keréken nincs rajta a Hashut mágia.
Ahogy látom a keréken a legtöbb spec mágia kétszer szerepel (a tápos elfeket nem számolom) kivéve a káosz mágiákat, amelyek csak egyszer.
Így javaslom, hogy a Hashut mágiát használhassam mint a tűz mágia a alatti terület +4-es módosítóval, de mivel ez is káosz így máshol nem szerepelne.
Ahogy látom a keréken a legtöbb spec mágia kétszer szerepel (a tápos elfeket nem számolom) kivéve a káosz mágiákat, amelyek csak egyszer.
Így javaslom, hogy a Hashut mágiát használhassam mint a tűz mágia a alatti terület +4-es módosítóval, de mivel ez is káosz így máshol nem szerepelne.
Tolyci- champion
ha mind kettő same trooptype és wizard és range-n belül van akor más akadályt nem látok
Skulltaker- warlord
Kérdés:
Szerintetek van bármi, ami megakadályozná, hogy a Shadow lore attributummal helyet cserélejk egy Fulcrumon állo karakterrel?
Én nem látom akadályát...
Szerintetek van bármi, ami megakadályozná, hogy a Shadow lore attributummal helyet cserélejk egy Fulcrumon állo karakterrel?
Én nem látom akadályát...
Boci- warlord
- Hozzászólások száma : 1534
Skulltaker- warlord
szerintem egyértelműen használhatja. sok ilyen karakter van. pl. Wulfrik is. és ezek úgy működnek, hogy ha nem a játék elején kerülnek fel az asztalra, akkor az ilyen képességek akkor lépnek életbe, amikor felkerül a modell. pl. reinforcementkènt.
Dugó- warlord
kérdés :
van az über magas célszámú summonig spell :
ha teszem azt csak a 75pt-és verziót tudom csak elnyomni és mondjuk idézek belöle 1 witchuntert , akkor az igy idézet witchunter azért tudd magának célpontott választani ? elvileg ez a csata elején fel állás után történik , de mivel idézve lett igy úgye nem kezdő játékos ? ellenvetések mert über táp a csoka ? vagy nem gáz és kihasználhatja ezt a spec rule-t hogy esetleg legyen értelme öt idézni ?
van az über magas célszámú summonig spell :
ha teszem azt csak a 75pt-és verziót tudom csak elnyomni és mondjuk idézek belöle 1 witchuntert , akkor az igy idézet witchunter azért tudd magának célpontott választani ? elvileg ez a csata elején fel állás után történik , de mivel idézve lett igy úgye nem kezdő játékos ? ellenvetések mert über táp a csoka ? vagy nem gáz és kihasználhatja ezt a spec rule-t hogy esetleg legyen értelme öt idézni ?
Skulltaker- warlord
hát elvileg igen...csak az legalább nem adja át!
Dugó- warlord
szoval akor a life spell is igy mukodik mert 2+-ra az is ignoralja amiscastott
Skulltaker- warlord
Rajtam ne mùljon...nekem jó így is!
Dugó- warlord
Nem mert a megfogalmazások miatt (szokásos GW faszság) nem pontosan így jön ki.
A SoM miscast azt mondja, hogy amennyiben a varázsló miscastot szenved el, úgy dobnia kell a SoM táblából is.
A varázstárgy azt mondja, hogy a használója 2+on ignorálja a miscastot (vagyis nem szenvedi el) hanem annak hatását (azaz nem a miscastot magát) átadja egy LoS casternek.
Ergo sem az eredeti, sem a "megkapó" caster nem szenved el miscastot, ami kiváltaná a második dobást, csupán egy miscast efektet dobálunk egymás között.
A SoM miscast azt mondja, hogy amennyiben a varázsló miscastot szenved el, úgy dobnia kell a SoM táblából is.
A varázstárgy azt mondja, hogy a használója 2+on ignorálja a miscastot (vagyis nem szenvedi el) hanem annak hatását (azaz nem a miscastot magát) átadja egy LoS casternek.
Ergo sem az eredeti, sem a "megkapó" caster nem szenved el miscastot, ami kiváltaná a második dobást, csupán egy miscast efektet dobálunk egymás között.
Boci- warlord
na hàt akkor ezt most megint nem értem...ha àtadod a misscastot akkor az olyan, mintha s màsik wizzard misscastolna akkor viszont, ha Fulcumon áll szopja azt is...szerintem
Dugó- warlord
itt arra hivatkozik, hogy a fulcrum miscastot a sima miscast triggereli, mivel a sima miscastot ignorálom, ezért mivel megszűnik a kiváltó ok, nem jön létre a fulcrum miscast, és mivel aki megkapja, az sem miscastot kap, hanem az efektet, ezért ő sem sz*pja meg a SoM miscastot..
Boci- warlord
fasz tudja..bár szerintem a kettő tök külömböző...az Earthing Rod-al se dobhatod újra szerimtem Fullcrum misscastot...
Dugó- warlord
no ezt találtam, válaszként, amire végül a legtöbben rábólintottak warseeren (ha ez így nektek is jó akkor így játszanám):
"Cupped hands - "On a 2+ the miscast is ignored..."
This means you don't suffer the miscast and do not meet the requirements to roll on the fulcrum miscast table because the miscast itself is ignored. Furthermore:
"...and if there is an enemy Wizard within line of sight he will suffer its effects"
So, if you miscast while on a fulcrum, and you successfully cup it, you do not suffer either table and the cupped wizard only suffers the effects of a miscast and does not himself miscast. This means if you cup to a wizard on a fulcrum he only rolls for the normal table and not the fulcrum table whether he lives or not. "
"Cupped hands - "On a 2+ the miscast is ignored..."
This means you don't suffer the miscast and do not meet the requirements to roll on the fulcrum miscast table because the miscast itself is ignored. Furthermore:
"...and if there is an enemy Wizard within line of sight he will suffer its effects"
So, if you miscast while on a fulcrum, and you successfully cup it, you do not suffer either table and the cupped wizard only suffers the effects of a miscast and does not himself miscast. This means if you cup to a wizard on a fulcrum he only rolls for the normal table and not the fulcrum table whether he lives or not. "
Boci- warlord
kérdés.. ha a Slan átadja a miscastját (varázstárgy: a kidobott miscast effektet 2+on átadja e LoS ellenséges casternek) és fulcrumon áll, akkor a SoM miscastot is átadja?
Boci- warlord
1 / 2 oldal • 1, 2
1 / 2 oldal
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.