OTC WHFB
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

8. kiadás észrevételek

+4
Dugó
Soma
Skulltaker
Boci
8 posters

1 / 15 oldal 1, 2, 3 ... 8 ... 15  Next

Go down

8. kiadás észrevételek Empty Re: 8. kiadás észrevételek

Témanyitás  Dugó 2015-08-28, 3:49 pm

Na hali Niggerer!

Sajna eddig esélyem sem volt hozzászólni a dologhoz, úgy el vagyok havazva...

De úgy gondolom, hogy ennyire nem kéne belenyúlni a dolgokba....főleg azért mert ennyi ideje egyikünknek sincs.

Szerintem egyszerűbben kéne kezelni a dolgot. Baselel már próbáltunk egy olyan, hogy vettük a 7-es szabályrendszert, ami ugye alapvetően szimpatikusabb, mint a 8-as, de van benne bár faszág.

Gondolok itt a visszaütésre, Vagy a durva fear-re...

úgy játszottunk, hogy ezt a pár dolgot megváltoztattuk de alapjában 7-eest nyomtunk...igaz jól elbassztuk, mert benéztünk egy szabályt, de nekem nem tűnt rossznak a dolog.

Teljesen új saját fejlesztésbe belefogni halál, mert nem lesz időnk kivitelezni és be fog halni...ráadásl már van a piacon vagy 4 alternatív 9ed. ki tudja melyik nyer...

szóval inkább azon gondolkozzunk, mit tegyünk hozzá vagy vegyünk el a 7-es ből...szerintem...

Tényleg!

Basel!!

Jövő hétvége csata?

Dugó
Dugó
warlord
warlord

Hozzászólások száma : 1287
Join date : 2011. Jan. 12.

Vissza az elejére Go down

8. kiadás észrevételek Empty Re: 8. kiadás észrevételek

Témanyitás  korintex 2014-08-25, 1:12 pm

Hi,

minnél egyszerűbb, egyértelműbb a szabály alkalmazása, annál kevesebb a vita.

Szerintem is, egyszerű, a normál régi szabály:

Large lény kitakar - célozni nem lehet rá.(ha mögötte van, és a lába között látom, akkor takarjon rendesen, oszt kész!)
Ha látom, egy kis részét (unit-nál széle stb.) - Hard Cover.
A kis lény a nagy előtt - a nagynak Light Cover.
A domb teljesen kitakar, bármekkora is..
korintex
korintex
warlord
warlord

Hozzászólások száma : 361
Join date : 2011. Jan. 14.

Vissza az elejére Go down

8. kiadás észrevételek Empty Re: 8. kiadás észrevételek

Témanyitás  Soma 2014-08-25, 12:33 pm

Egyetértek Bocival. Könnyen odajutnánk ki, hogy komplett mini-diorámákká válnak a modellek. Hogy aztán a 9. kiadásban pedig betiltsák a díszítőelemeket, azaz a már meglevő foguráidat is csinálhatod újra.
Soma
Soma
warlord
warlord

Hozzászólások száma : 270
Join date : 2011. Jan. 12.

Vissza az elejére Go down

8. kiadás észrevételek Empty Re: 8. kiadás észrevételek

Témanyitás  Boci 2014-08-25, 11:00 am

jó... hagyjuk már ezt a true line of sight-ot, amíg nem hivatalos figurákkal hivatalosan kiadott összeszerelési módon játszunk (mert ilyen nincs is)
Ezt már te is emlegetted, hogy fel lehet épiteni egy figurát úgy is hogy mindent kitakarjon (pl kőfal előtt áll minden modellem vagy egy erdőt teszek minden base-re).
Elég sztem ha a méretnél maraunk, a nagyobb kitakaja a kisebbet a kicsi meg covert ad a nagyobbnak...

Boci
warlord
warlord

Hozzászólások száma : 1534
Join date : 2011. Jan. 12.
Tartózkodási hely : Budapest

Vissza az elejére Go down

8. kiadás észrevételek Empty Re: 8. kiadás észrevételek

Témanyitás  Skulltaker 2014-08-24, 7:29 pm

Skulltaker
Skulltaker
warlord
warlord

Hozzászólások száma : 1370
Join date : 2011. Jan. 13.
Tartózkodási hely : warp

Vissza az elejére Go down

8. kiadás észrevételek Empty Re: 8. kiadás észrevételek

Témanyitás  Skulltaker 2014-06-14, 1:13 pm

Skulltaker
Skulltaker
warlord
warlord

Hozzászólások száma : 1370
Join date : 2011. Jan. 13.
Tartózkodási hely : warp

Vissza az elejére Go down

8. kiadás észrevételek Empty Re: 8. kiadás észrevételek

Témanyitás  Skulltaker 2014-06-02, 11:24 am

Smile
Skulltaker
Skulltaker
warlord
warlord

Hozzászólások száma : 1370
Join date : 2011. Jan. 13.
Tartózkodási hely : warp

Vissza az elejére Go down

8. kiadás észrevételek Empty Re: 8. kiadás észrevételek

Témanyitás  Soma 2014-06-02, 11:17 am

Boci írta:Jéééé egy Somaúr Smile
fel tetszett ébredni a torporból? Smile
csatázzunk! Smile

Nappal alszanak a vámpírok, nem tudtad? Smile
De hamarosan rátok borul az éjszaka...Már esteledik...
Soma
Soma
warlord
warlord

Hozzászólások száma : 270
Join date : 2011. Jan. 12.

Vissza az elejére Go down

8. kiadás észrevételek Empty Re: 8. kiadás észrevételek

Témanyitás  Skulltaker 2014-06-02, 10:55 am

úgye-úgye Smile érdemes néha bogarászni a forúmókat Smile
Skulltaker
Skulltaker
warlord
warlord

Hozzászólások száma : 1370
Join date : 2011. Jan. 13.
Tartózkodási hely : warp

Vissza az elejére Go down

8. kiadás észrevételek Empty Re: 8. kiadás észrevételek

Témanyitás  Boci 2014-06-02, 10:48 am

Jéééé egy Somaúr Smile
fel tetszett ébredni a torporból? Smile
csatázzunk! Smile

Basel ez a chargolás dolog szerintem jó, tetszik Smile
kiküszöböl még egy vitás szitut...


Boci
warlord
warlord

Hozzászólások száma : 1534
Join date : 2011. Jan. 12.
Tartózkodási hely : Budapest

Vissza az elejére Go down

8. kiadás észrevételek Empty Re: 8. kiadás észrevételek

Témanyitás  Soma 2014-06-02, 10:42 am

Skulltaker írta:hogy legyen ezentúl ?

Szerintem ez is egy a sok közül, amikor a GW szabályírói úgy fogalmazták meg a szabályt, hogy az nem fed le minden esetet, de egyértelmű, mire gondoltak, mi volt a szándékuk: flaming támadások újradobják a wound dobást épületek ellen. Hogy megelőzzék a FAQ-s kérdéseket, próbáltak konkrétak lenni, ezért megírták, hogy lövés esetén is és közelharc esetén is újradobhatod. Megfeledkeztek a varázslatokról.

Ha a "szó szerint olvassuk a könyvet, mert az a Bibliánk" elv szerint élsz, mint a jogot tanulók és a fórumon vitatkozó tizenévesek, akkor a varázslatok nem dobják újra.

Ha normális ember vagy, és nem száműzted a józan észt, akkor a varázslatok is újradobják a sebzést épületek ellen. Sajnos, ha ebbe az irányba megyünk, akkor nagyon el fogunk távolodni a szabálykönyvtől, mert rahedli ilyen van benne.


A killing blow-s okoskodás pedig hülyeség: sehol nincs leírva, hogy a KB nem okoz wound-ot. Pont az a lényeg, ha tiszta hatossal okozol wound-ot, akkor a modell annyi wound-ot veszít, amennyije maradt. (És ez ellen egyetlen ward save-e lehet.) Pont ezzel kezdődik: "If a model with the Killing Blow special rule rolls a 6 to wound in close combat..."

Az meg már tényleg a diliház része, hogy ethereal-t megsebezni nem tudok nem mágikus fegyverrel, de megölni igen...
Soma
Soma
warlord
warlord

Hozzászólások száma : 270
Join date : 2011. Jan. 12.

Vissza az elejére Go down

8. kiadás észrevételek Empty Re: 8. kiadás észrevételek

Témanyitás  Skulltaker 2014-06-01, 11:44 am

hmmmm ezt nem is tudtam , de ez tök jó Smile::
Sean wrote:
If you do charge with more units that can fit, and the first fails, there is a good chance it may end up in the way preventing the second charge even if adequate distance is rolled. Are you allowed to see which one rolls the successful charge and move them first, or do you have to nominate and move individually as you would when charging different units?

If multiple units are charging the same unit you roll all charge ranges simultaneously, if you have more units than can fit you get to pick which units complete the charges.
p.23.

Skulltaker
Skulltaker
warlord
warlord

Hozzászólások száma : 1370
Join date : 2011. Jan. 13.
Tartózkodási hely : warp

Vissza az elejére Go down

8. kiadás észrevételek Empty Re: 8. kiadás észrevételek

Témanyitás  Dugó 2013-10-26, 9:52 pm

fasz tudja..
Dugó
Dugó
warlord
warlord

Hozzászólások száma : 1287
Join date : 2011. Jan. 12.

Vissza az elejére Go down

8. kiadás észrevételek Empty Re: 8. kiadás észrevételek

Témanyitás  Skulltaker 2013-10-26, 5:25 pm

hogy legyen ezentúl ?
Skulltaker
Skulltaker
warlord
warlord

Hozzászólások száma : 1370
Join date : 2011. Jan. 13.
Tartózkodási hely : warp

Vissza az elejére Go down

8. kiadás észrevételek Empty Re: 8. kiadás észrevételek

Témanyitás  Skulltaker 2013-10-26, 5:25 pm

ja ja
Skulltaker
Skulltaker
warlord
warlord

Hozzászólások száma : 1370
Join date : 2011. Jan. 13.
Tartózkodási hely : warp

Vissza az elejére Go down

8. kiadás észrevételek Empty Re: 8. kiadás észrevételek

Témanyitás  Dugó 2013-10-26, 5:14 pm

ja!....téleg SOMban a Fulcrum elken!!!!
Dugó
Dugó
warlord
warlord

Hozzászólások száma : 1287
Join date : 2011. Jan. 12.

Vissza az elejére Go down

8. kiadás észrevételek Empty Re: 8. kiadás észrevételek

Témanyitás  Skulltaker 2013-10-26, 4:58 pm

spelleknél is újra dobtúk a sebzést épületnél
Skulltaker
Skulltaker
warlord
warlord

Hozzászólások száma : 1370
Join date : 2011. Jan. 13.
Tartózkodási hely : warp

Vissza az elejére Go down

8. kiadás észrevételek Empty Re: 8. kiadás észrevételek

Témanyitás  Dugó 2013-10-26, 4:57 pm

mer?
Dugó
Dugó
warlord
warlord

Hozzászólások száma : 1287
Join date : 2011. Jan. 12.

Vissza az elejére Go down

8. kiadás észrevételek Empty Re: 8. kiadás észrevételek

Témanyitás  Skulltaker 2013-10-26, 4:22 pm

Skulltaker
Skulltaker
warlord
warlord

Hozzászólások száma : 1370
Join date : 2011. Jan. 13.
Tartózkodási hely : warp

Vissza az elejére Go down

8. kiadás észrevételek Empty Re: 8. kiadás észrevételek

Témanyitás  Dugó 2013-10-17, 3:20 pm

Ez a killing blow hat az etheralra mg ilyenek az faszság..de mondjuk ilyen alapon a poison vs. Skeleton/daemon/sokmindenmég is...ezt a zászlót nem ismerem amiről vitáznak..kéne már egy értelmes kiadás ebből a Warhammerből...
Dugó
Dugó
warlord
warlord

Hozzászólások száma : 1287
Join date : 2011. Jan. 12.

Vissza az elejére Go down

8. kiadás észrevételek Empty Re: 8. kiadás észrevételek

Témanyitás  Skulltaker 2013-10-17, 2:58 pm

mondom én feladtam az olvasást az első oldalon
és 2 orán keresztül téptem a hajam
esküszöm kezd idióták játéka lenne a warhammer
bazd meg ezeknek tényleg ezaz egyetlen siker élményük az életben és ezért mindenbe bele kell kötni betüröl betüre hogy igy lehesen nyerni Sad
Skulltaker
Skulltaker
warlord
warlord

Hozzászólások száma : 1370
Join date : 2011. Jan. 13.
Tartózkodási hely : warp

Vissza az elejére Go down

8. kiadás észrevételek Empty Re: 8. kiadás észrevételek

Témanyitás  Boci 2013-10-17, 2:40 pm

Alapvetően faszsgáról vitatkoznak, de mondjuk az tény, hogy néhány spell nem sebzés okozásával öl meg pl. pit of shades, dwellers stb ezeknél jogos a dolog (ugyanúgy ahogyan nem működik ezek ellen a charmed shield vagy az opal amulet sem) a killing blow más tészta, azt hülyeség így megtekerni az etheralokkal egyetemben....

Boci
warlord
warlord

Hozzászólások száma : 1534
Join date : 2011. Jan. 12.
Tartózkodási hely : Budapest

Vissza az elejére Go down

8. kiadás észrevételek Empty Re: 8. kiadás észrevételek

Témanyitás  Skulltaker 2013-10-17, 2:02 pm

Nos ma sikerült kitépnem a hajam

érdekes olvasmány bár én nem birtam tovább az első oldalnál
idióták Sad

http://warhammer.org.uk/phpBB/viewtopic.php?f=3&t=118333&sid=3d70457207676f5ade34494581b15928
Skulltaker
Skulltaker
warlord
warlord

Hozzászólások száma : 1370
Join date : 2011. Jan. 13.
Tartózkodási hely : warp

Vissza az elejére Go down

8. kiadás észrevételek Empty Re: 8. kiadás észrevételek

Témanyitás  Skulltaker 2013-08-22, 1:55 pm

te véleményeden vagyok én is Smile
Skulltaker
Skulltaker
warlord
warlord

Hozzászólások száma : 1370
Join date : 2011. Jan. 13.
Tartózkodási hely : warp

Vissza az elejére Go down

8. kiadás észrevételek Empty Re: 8. kiadás észrevételek

Témanyitás  Boci 2013-08-22, 1:48 pm

szerintem ez már megint egy fasz szőrszálhasogatás... ha a pofádban van a blockoló és nem tudsz elmenni tőle az oké, de ilyen, hogy pivotblock szerintem nincs (legalábbis charge esetén)..szóval véleményem szerint ebben az esetben a pivot a charge mozgás része (ugyanúgy mint a roham alatt végrehajtható 1 wheel, amit szintén elvégezhetsz akár helyben állva is, mint egy pivotot), ami alatt simán közelebb kerülhetsz egy másik unithoz is mint 1"..
Attól hogy ez random mozgás, még ugyanúgy charge mozgás, mivel az nem kérdéses,hogy eléred-e az ellent... azaz, ha benne vagy a rohamtávba és így rohamnak minősülsz, akkor nyugodtan pivotolsz ahogy akarsz felőlem...
hagyjuk a hülye kockahammert másnak... Rolling Eyes 

Boci
warlord
warlord

Hozzászólások száma : 1534
Join date : 2011. Jan. 12.
Tartózkodási hely : Budapest

Vissza az elejére Go down

8. kiadás észrevételek Empty Re: 8. kiadás észrevételek

Témanyitás  Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

1 / 15 oldal 1, 2, 3 ... 8 ... 15  Next

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.