OTC WHFB
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

8. kiadás észrevételek

+4
Dugó
Soma
Skulltaker
Boci
8 posters

15 / 15 oldal Previous  1 ... 9 ... 13, 14, 15

Go down

8. kiadás észrevételek - Page 15 Empty Re: 8. kiadás észrevételek

Témanyitás  Skulltaker 2011-02-07, 1:33 pm

oki koszi
Skulltaker
Skulltaker
warlord
warlord

Hozzászólások száma : 1370

Vissza az elejére Go down

Témanyitás  Soma 2011-02-07, 1:31 pm

Zászló bukik, ahogy boci is írta.
Soma
Soma
warlord
warlord

Hozzászólások száma : 270

Témanyitás  Skulltaker 2011-02-07, 1:21 pm

ja ö egy spec karakter a demon könyvben (2 blue horror egy discen , de nincs kulon statjuk , a harom modell osszes statja egybe van vonva es cavalary unitnak szamit ami fly -ol )
Skulltaker
Skulltaker
warlord
warlord

Témanyitás  Dugó 2011-02-07, 11:52 am

Ja. valószínű bukta a tárgy....

A mási kérdéshez lövésem sincs..az se tudom mi micsoda a kérdésben, ki hová akar beállni?:-)
Dugó
Dugó
warlord
warlord

Hozzászólások száma : 1287

Témanyitás  Boci 2011-02-07, 9:50 am

A második kérdésre tudom a választ teljes bizonyossággal, mivel pont ugyanez merült fel egyik fórumon is (csak ha jól emléxem disces hőssel kapcsolatban). A helyes válasz az, hogy a karakter használhatja a repülés képességét vagyis 10"/20" mozgását, avval a kitétellel természetesen, hogy az osztag a legalacsonyabb mozgás szerinti maximumnál nem mehet többet (értsd lovasság esetén pl. 8"/16"-re redukálódik a flying karakter mozgása is).

A másik kérdésre csak kilogikázni tudnám a dolgot...
Lehet avval érvelni, hogy a miscast a varázslatra hat így a tárgy ereje veszik el tulajdonképp és a képességet nem lehet használni, de szerintem a BrB elég egyértelműen fogalmaz, mikor azt mondja, hogy a tárgy porrá omlik így nem használható többet (és nincs kitétel, hogy mundane equipmentként tovább üzemel). Mivel a FAQ külön nem tér ki rá, szerintem ők is egyértelmű dologként kezelik. Vagyis véleményem szerint bukod a zászlót/fegyvert/amulettet stb ha miscastolsz a bound spellel.
study

Boci
warlord
warlord

Hozzászólások száma : 1534

Témanyitás  Skulltaker 2011-02-07, 12:53 am

en is erre tipeltem , de Jenci es Bz szerint egy modelnek szamit !
de ha azt nezem hogy ha egy mas mellet allnanak akkor kulon kulon dobnanak de ha a kari raul akkor mar csak egyszer ?
szoval nem tudom !!!!

viszont van ket ujabb kerdes :
nos bound spellnel miscast eseten a v.targy megszunik letezni ! sok olyan zaszlo van ami tud boundspellet loni , ha ezekkel miscastolok akkor nincs tobbe zaszlo?????vagy marad a zsaszlo de tobbe mar nem castol ?

Blue scribes of tzeentch cavalary-nak szamit az M-je 1-es es fly-ol ! deamon faq szerint viszont csatlakozhat barmelyik egyseghez ! viszont rulebook szerint karakter nem csatlakozhat flying unithoz ! ez eddig ok nem lehet resze a screamer osztagnak vagy a furies osztagnak ! tehat marad infrantry , warbeast , cavalary , monsterous beast es monsterous cavalary a valaszthato osztagok kozul ! nos hogy kapjak look out sir -t igy marad a cavalary , de mivel 1-es a move -ja akkor most menyit mozoghat a unit? 1-et mert a legkisebb m-es modellet mozogjak vagy hasznalhatja a repules kepeseget igy lepest tartva az osztaggal es akkor a lovas unit m-jet mozoghatjak?
vagy mi az istenbe lehet beallni ertelmesen ezzel a karekterrel ? (ja meg hozza teszem hogy monster basen van )
Skulltaker
Skulltaker
warlord
warlord

Témanyitás  Boci 2011-02-06, 10:05 pm

Nos 2 dolog van, ami szerinten befolyásolja a dolog helyes megitélését..
Egyrészt a Monstous mount és a lovasa single unitként tekinthető (a szabályokban leírtak szerint monsternek), és mivel split profil esete forog fent, mindíg a legmagasabb karakterisztika értéket kel nézni, vagyis az Ld-nél mindenkép a karakter értéke lesz a mérvadó (legalábbis nem tudok olyan esetről mikor nagyobb lenne a mount Leadershipje)..
Mindezek ellenére, mivel a közelharc szabályai szerint külön modellként funkcionálnak, külön is kell dobni mindkettőjüknek tesztet, így aki elbukja az nem fog ütni, de a másik igen...

SZERINTEM!

Boci
warlord
warlord

Témanyitás  Skulltaker 2011-02-06, 10:35 am

Kerdes !
Szerintetek ez hogy mukodik ?
van egy karekter monsteren es kozelharcol nos de valamilyen okanal fogva ld kell dobnia ahhoz hogy tamadhason . ha nem dobja meg akkor nem tamad. ! kerdes !! kulon dob a charecter es a monster ? igy amelyik meg van az tamad , amelyik az nincs az nem tamad ? vagy dobnak egyszer hasznalva a karekter ld jet ha megvan akkor mind ketto tamad , ha nincs akkor egyik sem ?
nos a leiras ugy szol hogy barmelyik model szeretne tamadni dob egy ld tesztet ! (nem psyhologia)
es mivel monstert es lovasat kulon is lehet tamadni es ok is kulon tamadnak !
szoval mi a helyes eljaras?
Skulltaker
Skulltaker
warlord
warlord

Témanyitás  Soma 2011-02-01, 2:33 pm

Bárhova teheted, csak nem rohamozhatsz vele az első körben, ha te kezdesz.
A battlefiled az az egész csatamező.

(Nekem volt olyan kombóm, hogy a vámpírral a hátad mögé állok, és levarázsollak vagy leütöm az ágyúidat.)
Soma
Soma
warlord
warlord

Témanyitás  Dugó 2011-02-01, 10:57 am

Szerintem simán beteheted a deploy zone ba..a lényeg hogy 12"-nél távolabb legyen..szerintem ez tök egyértelmű..Bazsival így is játszottuk..amikor TK vs. Empire-t nyomtuk.
Dugó
Dugó
warlord
warlord

Hozzászólások száma : 1287

Témanyitás  Boci 2011-02-01, 10:34 am

Tegnap Ubival volt egy kis vitánk, kíváncsi lennék a véleményetekre...
Scout deploy szabályról volt szó..
A szabály ugyebár úgy szól, hogy felteheted őket simán a saját deploy zónádba, vagy "anywhere on the battlefield", amennyiben 12"-nél távolabb vagy az ellenfél egységeitől.
Nomost Ubi váltig állította, hogy a Battlefield az csupán a 12"-es középső rész (sima pitched battleról van szó) és a deploy zónák nem számítanak bele. Vagyis szerinte a scoutok a te deployodba nem mehtenk, még akkor sem ha tudod őket megfelelő távolságra helyezni őket..
Ez szerintem bullshit, tekintve hogy egy csomó minden hivatkozás spellek, tábláról leüldözés/visszatérés említi a battlefieldet és nem hiszem, hogy deploy fázisnál más területre vonatkozna ugyanaz a kifejezés.
nos?

Boci
warlord
warlord

Témanyitás  Boci 2011-01-31, 12:24 pm

Hmm..ezt ma olvastam és nekem új volt:
Ha egy Unitban van egy Frenzys karakter, és elbakja a kötelező rohamnál az LD-tesztet, akkor viszi magával az egész egységet és nem ő rohamozik ki belőle mint régen... BrB 70. oldal

Boci
warlord
warlord

Témanyitás  Boci 2011-01-30, 12:13 am

a chanell az új, a másik kettőt szerintem eddig is így játszottuk (már a multkori TK-VC csatában is)
jó azért olvasni a faq-kat főleg a sajátokat mert elég durva dolgok vannak...

Boci
warlord
warlord

8. kiadás észrevételek - Page 15 Empty Dispel Scroll

Témanyitás  Soma 2011-01-29, 11:37 pm

Szintén a faq-ban van,

- hogyha egy varázsló sikertelenül próbált dispellálni, akkor az abban a magic fázisban már nem próbálhat többször, még dispel scrollal sem! (Tehát abban a fázisban már nem tudja azt a varázstárgyát használni más varázslatokra sem.)

- egy mágis fázisban csak 1x lehet megpróbálni dispellálni egy varázslatot. "Remains in play" varázslatoknál csak 1x dobhatsz fázisonként.
Soma
Soma
warlord
warlord

8. kiadás észrevételek - Page 15 Empty Level 0 Wizard

Témanyitás  Soma 2011-01-29, 11:16 pm

Most olvasom a faq-ban, hogyha egy varázsló 0. szintűre esik, továbbra is varázsló, és channel-el power és dispel kockákat.

Varázsolni nem tud még akkor sem, ha még ismer varázslatokat, de channel-elni igen. Jó tudni.
Soma
Soma
warlord
warlord

Témanyitás  Skulltaker 2011-01-27, 8:40 pm

oksi koszi
Skulltaker
Skulltaker
warlord
warlord

Témanyitás  Boci 2011-01-27, 8:37 pm

Szerintem hatni fog, méghozzá azért, mert nekem is van két hasonló tárgyam (BtoB mindenki dob egy T tesztet egy woundért, illetve mindenkibe besebzek BtoB) és erre olvastam faq-t miszerint ha challengeben vagyok akkor is hatni fogok azokra a modellekre akikkel érintkezem. Gondolom fordítva ugyanúgy működik.

Boci
warlord
warlord

Témanyitás  Skulltaker 2011-01-27, 8:01 pm

de ezzel kapcsolatban nekem is lenne egy kerdesem !!
nos van egy-ket gift ami base to base kor hat es anyit irtak rola hogy a begining of combat - ugye ez meg challenge elott van ?
illetve csak base to base eseten hat , de mivel ez nem tamadas csak befolyasolo tenyezo igy hatni fog a challenge ben meg akkor is ha maga a modell nincs challengeben de base to baseben van az ellenfel karijaval aki viszont challengeben van egy masik karimmal? pl a Changeling stat lopasa meg akkor is hat ha o nincs challengben csak base to base-ben de az ellenfel viszont igen !!! (official faq deamons )
Skulltaker
Skulltaker
warlord
warlord

Témanyitás  Skulltaker 2011-01-27, 7:48 pm

nos rulebook 71 oldalan impact hit a challenge elott van !!!! igy azt leosztod a unitra , majd ha reszt veszel 1 challenge-ben akkor a kari + kezelok + szeker es a hatasok a kihivot uthetik es senki mast es oket is csak a kihivo utheti !!!
Skulltaker
Skulltaker
warlord
warlord

Témanyitás  Boci 2011-01-27, 4:16 pm

Multkori csatánál Ubi magyarázott h jól emlékszem egy olyat, hogy a szekér ha kihívás van, akkor a kihívójára dja le az impactot. Most olvastam, hogy impact hit mindíg(!!) a kihívás előtt realizálódik, azaz mindenkép az egységre fog menni.
Csak hogy tisztába tegyük a dolgokat...

Boci
warlord
warlord

Témanyitás  Skulltaker 2011-01-25, 12:15 am

ez bizza ugyvan ahogy Soma mondja !!! ez az ertelme a lore masternek !!!!!
Skulltaker
Skulltaker
warlord
warlord

Témanyitás  Soma 2011-01-24, 1:12 pm

Nos, stomp nem volt újdonság. Mindig gyalogsággal szembe kell tenni a szörnyet.

Szörnyeknek nincs swiftstride. Szomorú és logikátlan, de nincs nekik.

A varázslatokat pedig tudhatják a többiek, mert a loremaster pont az első kategóriába esik. ("ha a modelnek nincs befolyása a felett, hogy melyiket tudja, mert vagy meghatározzák a model szabályai, vagy a seregkönyvében így veszi speciálisan") Csak azok között nem lehet egyezés, akiknek dobsz d6-tal, illetve nekik is lehet a signature spell közös.
Soma
Soma
warlord
warlord

Témanyitás  Boci 2011-01-24, 11:02 am

Hali!

egyéb közösségi portálokon már kérdeztem és pozitív visszajelzéseket kaptam, de azért szeretném veletek is átrágni a dolgot.
Adott ugye, hogy egy spell egy seregben csak egyszer lehet (brb 490. oldal). Vannak ugyebár kivételek, hogyaszongya:
- ha a modelnek nincs befolyása a felett, hogy melyiket tudja, mert vagy meghatározzák a model szabályai, vagy a seregkönyvében így veszi speciálisan
- a seregkönyve leírja, hogy erre kicserélheti egy másik spelljét

Nomost van ugyebár a loremaster szabály, ami azt jelenti, hogy az összes spellt tudja a varázslód. Ebben az esetben a többi castered használhatja vajon azt a loret? Vagy akár lehet még egy loremaster varázslód ugyanabból a loreból?
mert az okosok azt mondják a fórumokon, hogy igen.
Azért átolvashatnátok ti is ezt is meg a loremaster leírását is..
(hogyafaxénemtanulmegfogalmazniaGW)

study

Boci
warlord
warlord

Témanyitás  Skulltaker 2011-01-14, 1:59 am

errol en tudtam !!! legnagyobb banatomra !!! De ha emlekszel Boci a lizardmen vs deamon csataban is a beastjeim csak a lizardokat tapostak a sztegadont nem !!!
Egyebkent monster-nek tenyleg nincs swiftstride-ja?
mintha ugyemlekeznek hogy valahol olvastam volna hogy van nekik de a rule bookban a monsternel nem irja !!es mashol nem talaltam meg !! de ez erdekes mert montsterous beastnek meg van !!!
Skulltaker
Skulltaker
warlord
warlord

8. kiadás észrevételek - Page 15 Empty 8. kiadás észrevételek

Témanyitás  Boci 2011-01-13, 1:05 pm

Hali!
Most olvastam az egyik fórumon egy dolgot, ami eddig még nem tűnt fel a szabálykönyvben.
Nevezetesen a Stomp (Thunderstomp) csak Infantry, War Beast és Swarm ellen működik!
Lehet, hogy eddig még nem volt jelentősége vagy másnak ez nem újdonság, de gondoltam jobb ha megosztom.
Cavalry! Chaaaaaaaaaaarge! Cool

Boci
warlord
warlord

Témanyitás  Ajánlott tartalom

Ajánlott tartalom

15 / 15 oldal Previous  1 ... 9 ... 13, 14, 15

Vissza az elejére

Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.