8. kiadás észrevételek
+4
Dugó
Soma
Skulltaker
Boci
8 posters
2 / 15 oldal
2 / 15 oldal • 1, 2, 3 ... 8 ... 15
Re: 8. kiadás észrevételek
egy újabb érdekes eszme csere pivot blockingra :
http://warhammer-empire.com/theforum/index.php?PHPSESSID=e96374cdbf0d4d241d8dedfd58e43e43&topic=47107.0
érdemes elolvasni !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
http://warhammer-empire.com/theforum/index.php?PHPSESSID=e96374cdbf0d4d241d8dedfd58e43e43&topic=47107.0
érdemes elolvasni !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Skulltaker- warlord
- Hozzászólások száma : 1370
Kedves Boci !! meg mutatnád nekem hogy hol van a szabály a könyvben hogy a domb (hill) blokolná az ágyú patogását
mert nincs ilyen szabály sem az ágyúnál , sem a hillnél , sött ott egyenesen open groundnak kezeli a dombokat
amire esetleg te gondolsz impassible terrain mint cliff az az szikla fal ami szinte meröleges nem össze keverendő
http://warhammer-empire.com/theforum/index.php?topic=46965.0
mert nincs ilyen szabály sem az ágyúnál , sem a hillnél , sött ott egyenesen open groundnak kezeli a dombokat
amire esetleg te gondolsz impassible terrain mint cliff az az szikla fal ami szinte meröleges nem össze keverendő
http://warhammer-empire.com/theforum/index.php?topic=46965.0
Skulltaker- warlord
miért? Wound egy maschine-nak? - nem construction pont?
korintex- warlord
- Hozzászólások száma : 361
Szekérgyógyítás.. mi ez, Lore of Mechanika?
Faszom a hülye GW-be
Faszom a hülye GW-be
Boci- warlord
- Hozzászólások száma : 1534
a sapit csak azért irtam , mert azzal elvileg te is tudnád használni illetve bárki más
egyébként egyet értek veled teljesen
egyébként egyet értek veled teljesen
Skulltaker- warlord
Sziasztok,
próbáltam megérteni mit hablatyoltok, de nem értem mi a gondotok ezzel?
1. olyan lényre, vagy modellre nem tudod ezt kikasztolni, ami nincs az asztalon (nem lehet spell target) - így nem támad fel egy steam tank -se ha leveszed a pályáról.
2. minden modell-t lehet ezzel gyógyítani - nem értem miért ne gyógyulhatna egy modell (akár 1 steam tank) ezzel a spell-el. (ha még fent van a pályán pl. 1 wound-on)
3. A rank-and file szabályt valahogy úgy kell értelmezni, hogy a unit - ami több modellből áll - az olyan mint egy sok wound-os bnagy modell - vagyis 1 egység annyi wound-al, amennyi modell van benne (pl:1 wound-os modellekkel.) - vagyis egy az egység addig míg el nem fogy, addig a pályán van, vagyis gyógyítható. de ha eltünik a pályáról akkor már nem lehet a targete a varázslatnak.
Szerintem ez egyértelmű - és alapból logikus - minden más csak csavarás lehet.
PL: a chariott-om ami unit - az ugye 3 szekérből álló egység - vagyis 1 nagy egységnek minősül - itt ha elhal 1 szekér megmarad akkor még gyógyítható is - így működik a saját gyógyításunk is!!! - ha eltünik a unit - akkor szia dobozos, már nem éled fel...
ui: Ha TK-val 100p-os sapit vennék csak ezért a spell-ért, akkor nagyon hűlye seregösszeírási elveket követnék - mivel a saját spellekkel gyógyulnak a unit-ok -és a szekér d3+1-et !!!
próbáltam megérteni mit hablatyoltok, de nem értem mi a gondotok ezzel?
1. olyan lényre, vagy modellre nem tudod ezt kikasztolni, ami nincs az asztalon (nem lehet spell target) - így nem támad fel egy steam tank -se ha leveszed a pályáról.
2. minden modell-t lehet ezzel gyógyítani - nem értem miért ne gyógyulhatna egy modell (akár 1 steam tank) ezzel a spell-el. (ha még fent van a pályán pl. 1 wound-on)
3. A rank-and file szabályt valahogy úgy kell értelmezni, hogy a unit - ami több modellből áll - az olyan mint egy sok wound-os bnagy modell - vagyis 1 egység annyi wound-al, amennyi modell van benne (pl:1 wound-os modellekkel.) - vagyis egy az egység addig míg el nem fogy, addig a pályán van, vagyis gyógyítható. de ha eltünik a pályáról akkor már nem lehet a targete a varázslatnak.
Szerintem ez egyértelmű - és alapból logikus - minden más csak csavarás lehet.
PL: a chariott-om ami unit - az ugye 3 szekérből álló egység - vagyis 1 nagy egységnek minősül - itt ha elhal 1 szekér megmarad akkor még gyógyítható is - így működik a saját gyógyításunk is!!! - ha eltünik a unit - akkor szia dobozos, már nem éled fel...
ui: Ha TK-val 100p-os sapit vennék csak ezért a spell-ért, akkor nagyon hűlye seregösszeírási elveket követnék - mivel a saját spellekkel gyógyulnak a unit-ok -és a szekér d3+1-et !!!
korintex- warlord
Skulltaker- warlord
Dani alapjáraton kiakad mindenen és mindenre fújjol ha az neki nem kedvez.. de már megsoktuk és így fogadjuk el
Boci- warlord
de lol látom mivel ez engem tápolna akor igy már fújj na ha viszont skavent........
Skulltaker- warlord
nos mint irtam a sipkával megoldható , somban megoldható, lizard ugyan igy tudja használni nagy lényekre , high elf is
Skulltaker- warlord
ja de hülye vagy Basel...nincs is a TKnak life-ja...viszont neked lehet és nem nézném jó szemmel ahogy a gőztankot..."feltámasztod":-)
Dugó- warlord
- Hozzászólások száma : 1287
varázs sapka de pl a Lizzy már igen igy ez neked is jó , Somban meg mindenki tud hozzno truth sayert
Skulltaker- warlord
Jah még szerencse, hogy a TK nem használhat Life-t
Boci- warlord
ja viszont nem csak szekérre ,de ez igy jó a stegára , sfinx , illetve bármi másra ami nem karakter , mert végül is minden unitnak minösül
Skulltaker- warlord
mittudomén...ezért mondtam, hogy játszuk úgy, ahog eddig, de mivel sosem került elő ilyen dolog ezért senki sem tudja....
kurvára nem kéne szekérnek osztagba mennie, vagy egy tanknak szekérnek lennie...meg a GW-nek értelmesen kellene fogalmaznia...felőlem játszhatod így is, úgy se használod a life-t soha, mert a light jobb...
Amúgy meg írj a GW-nek
kurvára nem kéne szekérnek osztagba mennie, vagy egy tanknak szekérnek lennie...meg a GW-nek értelmesen kellene fogalmaznia...felőlem játszhatod így is, úgy se használod a life-t soha, mert a light jobb...
Amúgy meg írj a GW-nek
Boci- warlord
értem , szóval ha tombking hozz 1 3fös szekér osztagot akor mehet a spell rajúk mert ott minden egyes szeker rank n file model , de ha csak 1 fös szekér osztagott hoz akor már nem mehet rá a spell
Skulltaker- warlord
szerintem ez baromira nem egyértelmű (a logika persze azt követeli, hogy a faszt sem tudja mit követel, mert minden irányba lehet érvelni)
Amíg erre nincs hivatalos faq, addig szerintem úgy játsszuk mint eddig, ami nem tudom, hogy volt... szerintem ez a spell rank and file unitra lett kitalálva nem szekérre...
fasz a GW, mint mindig, a gamerek meg minden szart kiforgatnak, mint mindig...
Amíg erre nincs hivatalos faq, addig szerintem úgy játsszuk mint eddig, ami nem tudom, hogy volt... szerintem ez a spell rank and file unitra lett kitalálva nem szekérre...
fasz a GW, mint mindig, a gamerek meg minden szart kiforgatnak, mint mindig...
Boci- warlord
abban hogy lehet
Skulltaker- warlord
Hát most akkor ezek miben maradtak?..lehet vagy nem?
Dugó- warlord
Skulltaker- warlord
Skulltaker- warlord
Fájdalmadat megértettük, és elvetettük.
A robbanó ágyút piros masnival küldöm neked.
Üdv,
Szerető SÍRKIRÁLY TÖRPE
A robbanó ágyút piros masnival küldöm neked.
Üdv,
Szerető SÍRKIRÁLY TÖRPE
korintex- warlord
azért jöttem ezzel elő mert úgye ezt találták ki a Htc a szabálygurúk , és hiába lobogtattam allájúk mindent , meg még az etc faq-ut is ha már etc szabályok szerint játszunk
erre volt a válasz a tudorkának hogy mivel a faq-uban csak M.gyalogságot kérdezték igy az nem vonatkozik a M.lovagságra mert abból csak 3 kell a sorhoz !!!!
szóval eröl enyit !!!
legközelebb hozzom ezt kinyomtatva és letolom a torkán a sok nagytudású szabálygurúnak
erre volt a válasz a tudorkának hogy mivel a faq-uban csak M.gyalogságot kérdezték igy az nem vonatkozik a M.lovagságra mert abból csak 3 kell a sorhoz !!!!
szóval eröl enyit !!!
legközelebb hozzom ezt kinyomtatva és letolom a torkán a sok nagytudású szabálygurúnak
Skulltaker- warlord
Tévedés nálunk nem kilöknek..hanem alálöknek!!!
Egyébként én is pont ugyan erre próbáltam rávilágítani...mert ugye Basel azzal jött, hogy ha a M.I. megkapja a LOS-t akkor a M.C. miért nem...és erre írtam, hogy a BRB-ből nem jön az le, hogy minden rule vonatkozik a M.C.-ra, ami a M.I.-ra..csak a sorszámítás...csak Bocesz nem értelmezte írásomat helyesen...mer Ogreagyú
Egyébként én is pont ugyan erre próbáltam rávilágítani...mert ugye Basel azzal jött, hogy ha a M.I. megkapja a LOS-t akkor a M.C. miért nem...és erre írtam, hogy a BRB-ből nem jön az le, hogy minden rule vonatkozik a M.C.-ra, ami a M.I.-ra..csak a sorszámítás...csak Bocesz nem értelmezte írásomat helyesen...mer Ogreagyú
Dugó- warlord
Patkányéknál biztos
Skulltaker- warlord
2 / 15 oldal • 1, 2, 3 ... 8 ... 15
2 / 15 oldal
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.