OTC WHFB
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Skaven seregszabályok

3 posters

2 / 2 oldal Previous  1, 2

Go down

Skaven seregszabályok - Page 2 Empty Re: Skaven seregszabályok

Témanyitás  Dugó 2011-02-01, 11:03 am

Pont az új WD-ben egy cikk amiben írják, hogy Mr. Jeremy Vetock mennyire odafigyelt amikor a Skaven kódexet megalkott:-)...és mennyire sikerült odafigyelnije mindere:-)
Egyébként..FAQ-ban benne van hogy a Cencer Bearerek Ld-je vagy 8, de akkor modosítható, vagy 6 Stubborn..tehát azé futtatni lehet..De szerintem egy herot azé agyonütnek..ráadásul én 20 alatt mosmá nem hozok,
tehát második sorból az +3Attack...csak elvernek..:-)..viszont 20x16pont az sok...több mint a kari amit rájuk küldesz..
Dugó
Dugó
warlord
warlord

Hozzászólások száma : 1287

Vissza az elejére Go down

Skaven seregszabályok - Page 2 Empty Skaven seregszabályok

Témanyitás  Boci 2011-02-01, 10:00 am

Soma sírásait felülvizsgálva, (meg mert ugyebár közeleg a csatám nekem is Dugó ellen) belekuksiztam már kicsit jobban a skaven AB-be. Kiagyaltam multkor censerek ellen egy "szerintem" jópofa megoldást, de most hogy jobban elolvastam nem tudom értelme lesz-e.
Kezdem tényleg azt érezni, hogy a könyv írója az összeállításnál megkereste az összes kiskaput, vagy lehetőséget, ami miatt ellenállásba ütközne a sereg és módszeresen kiiktatta azt.
Nos az lett volna a lényeg, hogy mivel van egy talizmánom, ami minden karakterisztika tesztet automatikusan sikeressé tesz, építek egy hőst, jól felpáncélozom/felwardolom és egymagában beküldöm a censerek elé. Gondoltam mivel skirmisherek nem lesz gáz a CR-el és simán megfuttatom, de legalább jól fel tartom őket.
Aztán el kezdtem olvasgatni őket...
16 pont oké, spec talpasok jópofa képességgel ennyi pont méltányos érte..
Noakkor jövök én, pestis nem sebez (auto T tesz siker) ők meg 6-ra hullanak...fasza, én ütök először (rohamozok) lebaszok 4-5 pofont megfekszik mondjuk 3-4...zsííír, nézem tovább A2, hát jó ütnek rám 9-et (3*2+3*1), ezt még kibirom...ja hogy Frenzy akkor 12-őt (3*3+3*1) ez már húzósabb (rádásul baszhatom a Fear teszt elbukás lehetőségét is), de úgyis 5+ra ütnek mert szar a Ws-ük így átlag 4 ütés jön át...ja hogy hatred is őőő. így már keményebb, na mindegy akkor legyen mondjuk 60%... felpáncélozom magam..jah Flail S5 az -2 As hát kemény lesz, hűű de van itt egy olyan páncélom ami nem mágikus sebzés ellen 4+ Ws, ezt feljavítom Tzeentchel máris 3++....jah hogy ezek mágikus ütésnek számítanak, akkor marad a drágább páncél feljavítva 4++, oké megpróbáljuk túlélni az első kört, ha mákom van még nyerem is a csatát (roham, ütések és suicide pestis halál)..király mert hát ugye ezek skirmisherek nincs sorbónuszuk és zászlójuk sem...ja de mégis, mert ha 6"-en belül van másik monk osztag, akkor használhatják azoknak a sorbónuszát az Ld módosítására, oké-oké de akkor is lesz nekik mondjuk maximum 8 és ugye nyerem a csatát (ez ám az önbizalom) legalább 2-3-al tehát simán elbukhatják még így is...ja nem mert ha 12"-en belül van a Furnace akkor Stubbornok.....
Na itt adtam fel a dolgot, ehhez már nem volt mit hozzáfűznöm...
Azt kell mondanom, az író igazán értette a dolgát, és nagyon jól ismerte a WHFB rendszerét, csak gratulálni tudok hozzá!
Persze mindezek mellett azért elmehetne a bús p*csába!
Remélem Dani azért nem veszed magadra a dolgot I love you , csak próbáltam érzékeltetni, hogy mennyire aprólékos gondossággal megtervezett a seregkönyv, ügyeltek minden apró részletre...bár mindenkié ilyen lenne ezután

Boci
warlord
warlord

Hozzászólások száma : 1534

Vissza az elejére Go down

2 / 2 oldal Previous  1, 2

Vissza az elejére

- Similar topics

Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.