OTC WHFB
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

8. kiadás észrevételek

+4
Dugó
Soma
Skulltaker
Boci
8 posters

13 / 15 oldal Previous  1 ... 8 ... 12, 13, 14, 15  Next

Go down

8. kiadás észrevételek - Page 13 Empty Re: 8. kiadás észrevételek

Témanyitás  Skulltaker 2011-02-24, 4:13 pm

Azert roham maradjon meg los es 90 fok barmirol is beszelunk (legyen az egyke karakter vagy sarkany ) !!!! hatra fele azert ne jelentsen mar rohamot senki !!! hiaba tudod hogy mogotted van valami , azert a pontos helyzetevel nem vagy tisztaban es momentumot is vesztesz mig megfordulsz !!! spelleknel egy ertelmu a tablazat kiegeszitve a faq-val igy azt nem kell bantani !!!! choose target lovesnel 39 oldal rule book !!! ahoz hogy valamire tudjal loni ahhoz ket dolog kell: forward arc es los !!!! igy senki sem fog 360-ban lovoldozni !!!!bocs de tessek helyezkedni !!!!!!!Barmi mas viszont ami csak los -t kovetel az tolem nyugottan lehet 360 mert miert ne tudna forgatni barki is a nyakat ,csapjat , stb-jet !!! ha semi sem blokolja a latasat (pl mellete allo sor katona stb) akkor igen is lasson mar tobbet mint 90 fok !!!
szoval : roham , loves es spell adott ezeken nincs mint vitazni !!!!!!!!!!!!elso ketto igenyel foward arc-ot es los -t , spelleknek meg van sajat tablazata !!! ezeken nincs is mit megvitatni !!!!! kiveve ha a spell csak los-et igenyel ! nos ebben az esetben 360 nyugotan mehet kiveve ha valamijen oknal fogva nem tudna korul nezni (pl unit kozepen all , szikla mogot all stb !!!)
szoval szerintem huzzunk egy vonalat a figutol a masikig ha semi sincs menet kozben ami gatolna a latasat (es most nem coverre gondoltam az csak minust ad de nem takarja ki teljesen ) akkor latja meg ha az kivul is van a forward arcjan !!!!
Skulltaker
Skulltaker
warlord
warlord

Hozzászólások száma : 1370

Vissza az elejére Go down

Témanyitás  Boci 2011-02-24, 3:04 pm

Szerintebb inkább az adott szituáció döntse el merre lát az ilető és merre nem.
Például ha az egység sarkára állítom a varázslómat ugyan ne takarjon már ki az egységem azon az oldalon, ahol csak az üres puszta van. És ha már a single modelleknek megengedjük hogy 360° LoS legyen, akkor ne tegyünk kivételt unit typok között, vagyis akkor sem ha monster az illető (például az én caster sárkányom miért másabb varázsló mint, aki on foot van?)
Igazándiból úgyis kevés dolog van aminél ez számít javarészt csak a karakterek, azoknál meg ugyis el tudjuk dönteni, hogy takar-e valami vagy sem. Ha mást nem veszek egy gombolyag fonalat Wink

Boci
warlord
warlord

Hozzászólások száma : 1534

Témanyitás  Soma 2011-02-24, 2:40 pm

Line of Sight-nak külön fejezetet szenteltek, mégsem említettek ott 90 fokot. A LoS-hoz az nem kell.

Mindenhol külön említik a 90 fokot és a LoS-t.

Varázslásoknál például

Magic missile: célpontnak 90 fokban kell lennie ÉS LoS-ban kell lennie.
direct damage: célpontnak 90 fokban kell lennie, de nem kell LoS.
A többi fajta varázslatnál pedig egyik sem kell. (Sem 90 fok, sem LoS.)

A kettő nem ugyanaz, és egyik sem része a másiknak.
Soma
Soma
warlord
warlord

Hozzászólások száma : 270

Témanyitás  Dugó 2011-02-24, 1:58 pm

Szerintem látni előre látnak 90'-ban főleg a unitok, meg ha bennük karakter van..gondold el hogy egy tömeg közepén állsz, melletted tömörül ezer ember..régen ugye a single model látott 360'-ban..de ezt az új ruleok megszüntették..elég sokat olvasgatom a BRB-t nekem egyértelműnek tűnik hogy látni előre látsz...az hogy nagy szörnyek melyik szemükkel néznek..nos ez kicsit erőltetett, lévén egy sima troopnak sem tudsz tökéletesen helyet cserélni a "fejével"...és pl. mi van ha bandzsa, vagy szürke hályogos ?:-))))

Amibe belemennék,az a single character gyalog, vagy lovon az lásson 360'-ban hiszen nincs körülötte tömeg...castoljon amerre akar..
egy nagyobb dög..sárkány, ABO, stb..már nehezebben mozog lomhább ő lásson szépen csak előre..szerintem...
Dugó
Dugó
warlord
warlord

Hozzászólások száma : 1287

Témanyitás  Boci 2011-02-24, 12:53 pm

Warseeren felmerült egy kérdés, szerintem érdemes lenne nálunk is beszélni róla, vagy legalább letisztázni, hogy házi szabály szerint mi hogy bánjunk vele. (ha valakinek van ideje elolvashatja az eredeti topicot is ezen a címen: http://www.warseer.com/forums/showthread.php?t=294109 )

A vita a következő kérdésből indult ki: a line of sight vajon csak a 90° lenne vagy 360°.
Elsőre mindenki azt mondaná, hogy természetesen a 90° de ha jobban utánna gondoltok (illetve elolvassátok a felhozott érveket) már nem is annyira egyértelmű a dolog. Csak néhány gondolat, amin érdemes elgondolkozni...
-külön leírás van line of sight-ra (illetve TLoS-ra) és külön a front arc-ra
-számtalan eset van, amikor a szabály bizonyos dolgokhoz mind front arc-ot mind LoS-t is megkövetel (vagyis nem veszi egy kalap alá)
-számtalan modell van, amelynek ha a BrB szerinti ereszkedj le a fejmagasságba és néz d meg mit lát a modell nem igazán egyértelmű, például nincs szeme, több feje van, hátrafelé néz (mint a squigen visszafelé ülő goblin), chaos spawn akinek az egész testén mindenhol szemek vannak...
-a modellek 90%-nak van nyaka, miért ne használhatná
-a 40K-ban a TLos 360° itt miért lenne másképp

Félreértések elkerülése végett ez a sima LoS szabály csak néhány esetben számítana, például egy két varézstárgy, illetve az augment és hex spellek. Tehát nem arról van szó, hogy mindenki észnélkül rohamozna/lőne minden irányba (ezekhez amúgy is front arc kell szabály szerint). Viszont az olyan modellek akik pl egymagukban állnak és nem akadályozza a látásukat sem terep sem a saját egysége, miért is ne láthatna rá egy mellette vagy akár mögötte elrepülő dologra.
Szerintem az olyan esetekben, amikor nincs kikötve, hogy front arc is szükséges, használhatnánk a 360° LoS-t.
Természetesen minden ellenérv szívesen fogadott.

Boci
warlord
warlord

Témanyitás  Dugó 2011-02-22, 12:04 am

Így van ráadásul 7-es ben nem vol a throwing weaponoknak rövid ill. hosszú távja, sajna most lett:-(..így shuriken-nel is k..kzel kell menni (3") hogy módostónélkül dobja az ember...patkány:-)
Dugó
Dugó
warlord
warlord

Témanyitás  Boci 2011-02-21, 10:09 am

Valamiért úgy emlékeztem (most 7végén is, bár nagy jelentősége nem volt), hogy a quick to fire weaponok a mozgás -1 büntetése mellett a távolságmódosítót is ignorálják. Nos ez sajna nem így van azaz a dobófegyvereknél is számít a távolság... No

Boci
warlord
warlord

Témanyitás  Boci 2011-02-17, 4:43 pm

szegény embert még az ág is....
valaki nagyon nem szeretheti a Vampire sereget afro

Boci
warlord
warlord

Témanyitás  Dugó 2011-02-17, 4:38 pm

De gyors votá öcsém!:-)

Akkor az szopás...
Dugó
Dugó
warlord
warlord

Témanyitás  Soma 2011-02-17, 4:36 pm

Dugó írta:Attól még hogy Warbeast attól még mé ne lehetne Fast Cavalry?...vagy a FAQ-ban lehúzták?
Igen, a FAQ-ban lehúzták.
Soma
Soma
warlord
warlord

Témanyitás  Dugó 2011-02-17, 4:35 pm

Attól még hogy Warbeast attól még mé ne lehetne Fast Cavalry?...vagy a FAQ-ban lehúzták?
Dugó
Dugó
warlord
warlord

Témanyitás  Boci 2011-02-17, 4:27 pm

..de legalább a swiftstride-ot megkapják ők is.

Boci
warlord
warlord

Témanyitás  Soma 2011-02-17, 4:19 pm

Boci írta:Multkor előkerült egy kérdés, hogy a fast cav tud e sort elvenni oldalról (mert ugye a skirmisher nem), a válasz igen tud, persze még mindíg szükség van 2 sorra hozzá (orkok jól járnak wolfriderek elvileg 10 pont lesznek és a 9-es M elég jó kis flank attackert csinál belőlük mondjuk 150 pontért)

Persze, hogy tud.
Az én farkasaim persze megszűntek fast cavalry lenni, 8-as FAQ-tól warbeast-ek lettek. pale
Soma
Soma
warlord
warlord

Témanyitás  Boci 2011-02-17, 1:13 pm

Multkor előkerült egy kérdés, hogy a fast cav tud e sort elvenni oldalról (mert ugye a skirmisher nem), a válasz igen tud, persze még mindíg szükség van 2 sorra hozzá (orkok jól járnak wolfriderek elvileg 10 pont lesznek és a 9-es M elég jó kis flank attackert csinál belőlük mondjuk 150 pontért)

Boci
warlord
warlord

Témanyitás  Boci 2011-02-17, 12:42 pm

Jaja..de nem hogy ne építs ilyen modelleket, nem is tudsz hiszen tiltva van (még lizardoknál is külön ki van egy varázstárgynál emelve, hogy csak a mundane weaponjai lesznek mérgezettek)... Az a baj, hogy a GW faxsága engem még mindíg nem hagy nyugodni, miszerint különbséget tesz magical weapon és a vele leadott támdás count as magical között (nem tudom felfogni hogy mi a faxnak, szerintem tök ugyanazt jelenti ezexerint) igazából a waarseeren sem tudnak nagyon köpni erre a dologra értelmes választ és ez már frusztráló... elephant

mellesleg ide tudná valaki idézni a tomb blade pontos szövegezését, mert itt melóban csak a wight blade-é van, és ugye az egyetlen FAQ kérdés/válasz erre a fegyóra vonatkozik

Boci
warlord
warlord

Témanyitás  Soma 2011-02-17, 12:34 pm

Boci írta:Nem tudom kinek mennyire volt eddig egyértelmű, de valahol felmerült és hátha újdonság lesz.
A mágikus fegyverek nem fogják megkapni a flaming attackot illetve a poisoned attackot, amennyiben a modell rendelkezik ilyennel (pl varázslat vagy zászló által biztosított esetben). BrB 69. oldal flaming attack bekezdés, utolsó zárójeles mondata. Vagyis ha egy hősödet szupercsatacsillag fegyóval betolod egy Flaming Banneres osztagodba, a támadásai b*sznak flamingé válni! Elvileg a folyamatos szó csűrés -savarásnak megfelelően a "counts as magical weapon"-ok, szerintetek nem mágikus fegyverek, ez a szabály egyenlőre nem vonatkozik az olyanokra, mint warpstone weapon illetve az én lovagjaim Ensorcelled weaponjai. Ezt azért mindenesetre feldobom warseeren hátha mások más véleményen lesznek.
Ami fix tehát epic loot fegyókkal mászkáló hősök igen ritka esetben fognak tüzesen illetve mérgezve ütni...

Ha mágikus fegyvered van, akkor annak képessége lecseréli a flamming/poison attack-et. (És pl. a wight blade-et nálam.) A mágikus fegyvernek van cserébe valami különleges képessége. A warpstone weapon - ha jól tudom - csak annyit csinál, hogy mágikusnak számít az ütésed, így meg tüdsz sebezni olyanokat is, akiket közönséges fegyverekkel nem lehet.
Arról van szó, hogy nem kapod meg a flaming/poison attackot ÉS még további speciális képességeket, ha a mágikus fegyvered ad ilyet. Vagy ez, vagy az. Ne építs olyan modellt, aminek mindene van.
Soma
Soma
warlord
warlord

Témanyitás  Boci 2011-02-17, 9:58 am

Nem tudom kinek mennyire volt eddig egyértelmű, de valahol felmerült és hátha újdonság lesz.
A mágikus fegyverek nem fogják megkapni a flaming attackot illetve a poisoned attackot, amennyiben a modell rendelkezik ilyennel (pl varázslat vagy zászló által biztosított esetben). BrB 69. oldal flaming attack bekezdés, utolsó zárójeles mondata. Vagyis ha egy hősödet szupercsatacsillag fegyóval betolod egy Flaming Banneres osztagodba, a támadásai b*sznak flamingé válni! Elvileg a folyamatos szó csűrés -savarásnak megfelelően a "counts as magical weapon"-ok, szerintetek nem mágikus fegyverek, ez a szabály egyenlőre nem vonatkozik az olyanokra, mint warpstone weapon illetve az én lovagjaim Ensorcelled weaponjai. Ezt azért mindenesetre feldobom warseeren hátha mások más véleményen lesznek.
Ami fix tehát epic loot fegyókkal mászkáló hősök igen ritka esetben fognak tüzesen illetve mérgezve ütni...

Boci
warlord
warlord

Témanyitás  Boci 2011-02-16, 2:43 pm

Jogos, köszi elolvastam!

Boci
warlord
warlord

Témanyitás  Soma 2011-02-16, 2:15 pm

Boci írta:Szerintetek tud külön rohamot jelenteni egy unit és a benne tartózkodó hős.
Értsd, a hős mozgsa nagyobb és ezért külön akarom megpróbálni a rohamot, ezért kichargeolok majd utánna küldöm az egységet is "hátha" alapon. Vagy a kör elején ez még egy unitként tekintendő ezért nem lehet különválasztani? (azt tudom, hogy ha frenzy miatt rohamoznia muszály, akkor viszi magával kötelezően az egységet is, de itt mondjuk most nincs kényszerítő hatás)

Nem lehet: a hero unitból kiválásánál le van írva, hogy a unit a charge fázisban már nem mozoghat. (101. oldal: "Leaving a Unit")
Soma
Soma
warlord
warlord

Témanyitás  Foxi 2011-02-16, 12:25 pm

Szerintem igen, roham elején kiválik a hero, szerintem Smile
Foxi
Foxi
veteran
veteran

Hozzászólások száma : 90

Témanyitás  Boci 2011-02-16, 10:58 am

Szerintetek tud külön rohamot jelenteni egy unit és a benne tartózkodó hős.
Értsd, a hős mozgsa nagyobb és ezért külön akarom megpróbálni a rohamot, ezért kichargeolok majd utánna küldöm az egységet is "hátha" alapon. Vagy a kör elején ez még egy unitként tekintendő ezért nem lehet különválasztani? (azt tudom, hogy ha frenzy miatt rohamoznia muszály, akkor viszi magával kötelezően az egységet is, de itt mondjuk most nincs kényszerítő hatás)

Boci
warlord
warlord

Témanyitás  Dugó 2011-02-15, 10:16 pm

Ráadásul kicsi korai még a szervezés hisz jövő hét vasárnapról van szó nem?.
Amúgy minél előbb kéne nem?...Mondjuk 8...
Dugó
Dugó
warlord
warlord

Témanyitás  Boci 2011-02-15, 5:58 pm

srácok kissé eltértünk a topic témájától Smile
a csataszervezésben folytassuk szerintem
peace

Boci
warlord
warlord

Témanyitás  Soma 2011-02-15, 4:52 pm

Hányra menjünk? 10:00?
Soma
Soma
warlord
warlord

Témanyitás  Dugó 2011-02-14, 11:34 pm

Jóvan srácok akkor hozzatok mindent azt nyomjuk nálam..
Dugó
Dugó
warlord
warlord

Témanyitás  Ajánlott tartalom

Ajánlott tartalom

13 / 15 oldal Previous  1 ... 8 ... 12, 13, 14, 15  Next

Vissza az elejére

Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.