8. kiadás észrevételek
+4
Dugó
Soma
Skulltaker
Boci
8 posters
9 / 15 oldal
9 / 15 oldal • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 15
Re: 8. kiadás észrevételek
basel azé mer most neked lett igazad nem kell verni a melled mert ez legtöbbször nem igy van, és most se te találtad meg a bizonyitékot hanem tolcy...na mindegy.
de Soma ennek mi köze ahhoz hogy az etheral lovassàg nem bír átmenni egy házon?
de Soma ennek mi köze ahhoz hogy az etheral lovassàg nem bír átmenni egy házon?
Dugó- warlord
- Hozzászólások száma : 1287
egyebkent csak egy kis nyelvtani erdekesseg hogy a brb-en levo mondat freereformnal miert okozott problemat
nos van egy allitas utana vesszo
anyiszor valt alakzatott amenyiszer akar - nos ide jott egy veszo mert kiegeszol a mondat - meg roham eseten is - nos ujbol jon egy veszo mert ez a masodik resz is kiegeszol - felteve hogy nem mozog tobbet mint amenyi a move ketszerese
es forditaskor innen adodik a bibi mert ez a resz a roham kiegeszitese es nem a mondat elejen levo allitas kiegeszitese
ha szo szerint forditanad a mondatott es nem lenenek veszok akkor Somanak lenne igaza , de pont emiatt a mondat ertelmezese mas !!
es tenyleg nem akarok tobbet errol irni
nos van egy allitas utana vesszo
anyiszor valt alakzatott amenyiszer akar - nos ide jott egy veszo mert kiegeszol a mondat - meg roham eseten is - nos ujbol jon egy veszo mert ez a masodik resz is kiegeszol - felteve hogy nem mozog tobbet mint amenyi a move ketszerese
es forditaskor innen adodik a bibi mert ez a resz a roham kiegeszitese es nem a mondat elejen levo allitas kiegeszitese
ha szo szerint forditanad a mondatott es nem lenenek veszok akkor Somanak lenne igaza , de pont emiatt a mondat ertelmezese mas !!
es tenyleg nem akarok tobbet errol irni
Skulltaker- warlord
- Hozzászólások száma : 1370
koszonom szeppen Baselka nem veletlenul vitazgat
egyebkent lett volna ertelme ugyanis a haz miatt nem tudtal volna ugy mozogni es igy maradtal volna a nagy egysegem elott aki megtudott volna rohamozni es csak 3 kari volt benne magikus fegyverrel meg a sok sor , igy a toronyhoz is kozellebb kerultem volna (mert a harom kari + a sor miatt ossze eset volna az a lovassag 1 korben es akkor a tovabb futas miatt 1 korrel kevesebb kellett volna a toronyhoz erni
De mindig leugatok !!!Ugye Boci es Dugo !!!
egyebkent lett volna ertelme ugyanis a haz miatt nem tudtal volna ugy mozogni es igy maradtal volna a nagy egysegem elott aki megtudott volna rohamozni es csak 3 kari volt benne magikus fegyverrel meg a sok sor , igy a toronyhoz is kozellebb kerultem volna (mert a harom kari + a sor miatt ossze eset volna az a lovassag 1 korben es akkor a tovabb futas miatt 1 korrel kevesebb kellett volna a toronyhoz erni
De mindig leugatok !!!Ugye Boci es Dugo !!!
Skulltaker- warlord
A véleményem ugyanaz, mint ami hétvégén is volt: amíg faq nem írja fölül, addig az van, ami a BRB-ben van. Hát a faq fölülírta, így szerintem (is) Tolycinak van igaza.
Bár a tegnapi csatát végül ez a szabály nem befolyásolta, de arra jó volt, hogy a gyakorlatban is bebizonyította, hogy az ethereal fast cavalry nem tud átmenni egy házon. Röhej.
Bár a tegnapi csatát végül ez a szabály nem befolyásolta, de arra jó volt, hogy a gyakorlatban is bebizonyította, hogy az ethereal fast cavalry nem tud átmenni egy házon. Röhej.
Soma- warlord
- Hozzászólások száma : 270
na ez igy érdekes..Soma vélemény?
Dugó- warlord
Na azért ebben a kérdésben azóta én is nézelődtem, és szerintem megtaláltam a megoldást.
A Soma által idézett eredeti szabálykönyvben lévő mondatot kétféle képen lehet értelmezni. Az egyiket Soma már leírta. Szerintem viszont az „even if it marches” utáni rész csak a march move-ra vonatkozik, így normál mozgásnál a normál mozgásértéknél nem mehet többet egyik figura sem.
Mivel ez egy kétértelmű mondat, ezért keresgéltem, és a szabálykönyv FAQ-ban a következőre akadtam (7. oldal teteje):
„ Q: When moving Fast Cavalry or Skirmishers, should I measure from the location of each model before it moves and place it anywhere within its Movement Allowance (or double its Movement Allowance if it is marching)? (p68, 77)
A: Yes. Except when there is a unit or impassable terrain in the way, the distance moved must include the distance required to move around these obstacles.”
Itt a kérdésben van benne számunkra a válasz, és így ezek a modellek is csak march esetén mehetne dupla mozgást, így a varázslattal adott plusz move-ra nem vonatkozik. Szerintem.
A Soma által idézett eredeti szabálykönyvben lévő mondatot kétféle képen lehet értelmezni. Az egyiket Soma már leírta. Szerintem viszont az „even if it marches” utáni rész csak a march move-ra vonatkozik, így normál mozgásnál a normál mozgásértéknél nem mehet többet egyik figura sem.
Mivel ez egy kétértelmű mondat, ezért keresgéltem, és a szabálykönyv FAQ-ban a következőre akadtam (7. oldal teteje):
„ Q: When moving Fast Cavalry or Skirmishers, should I measure from the location of each model before it moves and place it anywhere within its Movement Allowance (or double its Movement Allowance if it is marching)? (p68, 77)
A: Yes. Except when there is a unit or impassable terrain in the way, the distance moved must include the distance required to move around these obstacles.”
Itt a kérdésben van benne számunkra a válasz, és így ezek a modellek is csak march esetén mehetne dupla mozgást, így a varázslattal adott plusz move-ra nem vonatkozik. Szerintem.
Tolyci- champion
- Hozzászólások száma : 206
még mindig elkövetitek azt a hibát, hogy leálltok Bázelkével vitatkozni?
Boci- warlord
- Hozzászólások száma : 1534
Fast Cavalry - Free reform
Mivel már 3 csatában kellett ezt végigvitatkoznom (és végül mindig nekem lett igazam), kérem, hogy mindenki barátkozzon meg az alábbi szabállyal házifeladatképpen, hogy ne játék közben menjen vele az idő!
BRB 68. oldal:
Magyarul:
Tehát, ha egy gyors lovas egység 8-as mozgás (movement) képességgel mozog 8 hüvelyket (inch), majd ingyen formációt vált, és így a hátsó sor összesen 14 hüvelyket mozdul el az eredeti pozíciójához képest, akkor az simán rendben van! Az ingyen alakzatváltás INGYEN van! Nem csökkenti a mozgásodat!
BRB 68. oldal:
Free reform
Unless it charges, a Fast Cavalry unit is allowed to reform as many times as it wishes during its move, even if it marches, provided that no model ends up moving a number of inches higher than double its Movement value.
Magyarul:
Ingyen Alakzatváltás
Amennyiben nem rohamozik, a Gyors Lovasság egység mozgása során annyiszor alakzatot válthat, amennyiszer csak akar, még akkor is, ha menetel, feltéve, hogy egyetlen modell sem mozog több hüvelyknyit összesen, mint a Mozgás képességének kétszerese.
Tehát, ha egy gyors lovas egység 8-as mozgás (movement) képességgel mozog 8 hüvelyket (inch), majd ingyen formációt vált, és így a hátsó sor összesen 14 hüvelyket mozdul el az eredeti pozíciójához képest, akkor az simán rendben van! Az ingyen alakzatváltás INGYEN van! Nem csökkenti a mozgásodat!
Soma- warlord
- Hozzászólások száma : 270
hali..csak kerestem valamit a FAQ-ban és úgy emléxem legutóbb volt 2 dolog, amit nem jól játszottam/tunk (és most megakadt rajta a szemem)
egyrészt ha jól emléxem stomp ellen dobtam parry savet, holott az impact hit, stomp és thunderstomp ellen nem működik (és ugye oldalról sem de ezt jól játszottuk)
másrészt Dani a hülye template lézerágyújával rálött a monster&handler csapatomra és mivel mindenki alatta volt, mindenkire dobott sebzést, a FAQ viszont azt írja, hogy a template fegyóknál is dobni kell D6-t, hogy kit ér a lövés (kivéve ha a fegyver vagy a unit speciális szabálya ettől eltérőt ír)
egyrészt ha jól emléxem stomp ellen dobtam parry savet, holott az impact hit, stomp és thunderstomp ellen nem működik (és ugye oldalról sem de ezt jól játszottuk)
másrészt Dani a hülye template lézerágyújával rálött a monster&handler csapatomra és mivel mindenki alatta volt, mindenkire dobott sebzést, a FAQ viszont azt írja, hogy a template fegyóknál is dobni kell D6-t, hogy kit ér a lövés (kivéve ha a fegyver vagy a unit speciális szabálya ettől eltérőt ír)
Boci- warlord
jááááááá.....értem....sajna nem tudok arabul gondolkodni tesó:-)))
Fogalmazz egyszerűen legközelebb, hogy a föld alatt lakók is megértsék:-)
Fogalmazz egyszerűen legközelebb, hogy a föld alatt lakók is megértsék:-)
Dugó- warlord
semire ! Dugo igazatok van , erre gondolt a faq is ! csak azt mondtam hogy ettol ez meg nem egyenlo az auto wounddal es a 2-ot azert meg kell kulonboztetni ! auto wound-nak nem feltetele a dobas meglete viszont a te esetedben a modosito miatt felesleges a dobas , de ettol meg a sebzes feltetele maga a sikeres dobas megtetele (persze a modosito miatt ez mindig sikerul ) ennek csak akkor van lenyege ha ne agy isten valami tiltana magat a dobast , mert akkor te nem sebeznel , de az auto wound viszont igen mert annak a feltetele a sikeres tamadas nem peddig a sikeres sebzes !
igy mar erthetobb ?
igy mar erthetobb ?
Skulltaker- warlord
én se bazmeg...
auto woundos dolgok vannak, pl. Karl Franz kalapácsa ez ok, de ezeknek semmi köze ahhoz amiről a Faq beszél...
de akkor mire gondol amikor azt mondja, hogy lehet 2+-nál jobban sebezni?
auto woundos dolgok vannak, pl. Karl Franz kalapácsa ez ok, de ezeknek semmi köze ahhoz amiről a Faq beszél...
de akkor mire gondol amikor azt mondja, hogy lehet 2+-nál jobban sebezni?
Dugó- warlord
bár én indítottam a lavinát, egy kukkot sem értek abból, amit Bázel próbál elmagyarázni
Boci- warlord
lenyegebben errol van szo ,de nagyon ritka esetben megsem igaz !
ugyanis ha mondjuk valami tiltja a dobas megletet akkor nem sebzel hiaba van +1000-ed is ra , ellenben az auto wound akkor is sebez mert nem feltetele a sebzes dobas ugyanis a sikeres to hit dobas eleget tesz a sebzes bekovetkeztenek !
ez a kolonbseg az auto wound es a 2re sebzek +1 to wound-val szemben !
de ez nagyon ritka mit mondtam , de kolunbseg van azert a 2 kozott
ugyanis ha mondjuk valami tiltja a dobas megletet akkor nem sebzel hiaba van +1000-ed is ra , ellenben az auto wound akkor is sebez mert nem feltetele a sebzes dobas ugyanis a sikeres to hit dobas eleget tesz a sebzes bekovetkeztenek !
ez a kolonbseg az auto wound es a 2re sebzek +1 to wound-val szemben !
de ez nagyon ritka mit mondtam , de kolunbseg van azert a 2 kozott
Skulltaker- warlord
akkor szerinted mire
gondolnak a faq-ban?
szerintem ha valaki alapból 2+-ra sebez valakit, mondjuk mert nagy az ereje és erre kap +1-et valamitöl, akkor az 1+lesz...nem?
gondolnak a faq-ban?
szerintem ha valaki alapból 2+-ra sebez valakit, mondjuk mert nagy az ereje és erre kap +1-et valamitöl, akkor az 1+lesz...nem?
Dugó- warlord
nos to hit-nel az 1-es az egyes es nem sikerul ha modositod ha nem !
nos auto wound nem egyenlo a dobas es modosito miatt elert cel szammal !
nos auto wound nem egyenlo a dobas es modosito miatt elert cel szammal !
Skulltaker- warlord
??? ezt az egész válaszodat nem értem..
m
m
Dugó- warlord
to woundra !!!!!! egyebkent az sem auto Wound Dugo! csak a dobast modositod!! igy az 1 -bol is 2 lesz !!
Skulltaker- warlord
igen pont ezt mondtam Friglinek a várostromnál. ugyanis a spec karim akinek 2-szer van meg a +1to wound skill képes auto sebezni mondjuk egy 3-as T-jü karit kihivásban, vagy egy törpét ugyanis a kardja 2+-ra sebez minden törpét.
Dugó- warlord
hmmm... ez érdekes az egyes dobás auto fail nem feltétlenül igaz:
BrB FAQ 6. oldal:
Q: Does a To Wound roll of a 1 always fail to wound? (p42,51)
A: No. Thought it is very rare for a model to be able to Wound on a 1+.
BrB FAQ 6. oldal:
Q: Does a To Wound roll of a 1 always fail to wound? (p42,51)
A: No. Thought it is very rare for a model to be able to Wound on a 1+.
Boci- warlord
MEGLÁTJUK!
Dugó- warlord
ez baromi egyszerű, amlyik hatás kockát (power dice/spell dice) ad az számít, ami hatás a kockadobás eredményét módosítja az pedig nem... ezt viszonylag könnyen el lehet dönteni, tekintve, hogy ezek aránylag normálisan vannak megfogalmazva...
Boci- warlord
most már csal az a kérdés hogy miminek számit. a gombán kivül minden power dicenqk számit ezek szerint?
Dugó- warlord
Klassz..valóban, köszi, hogy kikerested illetve hogy megtaláltad..ezexerint tényleg igazam volt...már nem b*szogatásból, de már MEGINT
törlöm a szavazást így akkor, hogy van egyértelmű faq rá...
a másik szvazás viszont áll
törlöm a szavazást így akkor, hogy van egyértelmű faq rá...
a másik szvazás viszont áll
Boci- warlord
Boci!
A not enough power re benne van a válasz az 1.5-os Warhammer rulebook FAQ-ban... a magic részre vonatkozó kérez felelek részben, a jobb oszlopban kb. középen!..
És ha jól értelmezem at támasztja alá amit te mondasz. Nézd mán meg!
A not enough power re benne van a válasz az 1.5-os Warhammer rulebook FAQ-ban... a magic részre vonatkozó kérez felelek részben, a jobb oszlopban kb. középen!..
És ha jól értelmezem at támasztja alá amit te mondasz. Nézd mán meg!
Dugó- warlord
9 / 15 oldal • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 15
9 / 15 oldal
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.