OTC WHFB
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

8. kiadás észrevételek

+4
Dugó
Soma
Skulltaker
Boci
8 posters

7 / 15 oldal Previous  1 ... 6, 7, 8 ... 11 ... 15  Next

Go down

8. kiadás észrevételek - Page 7 Empty Re: 8. kiadás észrevételek

Témanyitás  Skulltaker 2013-02-16, 1:07 pm

ezt érdemes elolvasni , :!!!!!! mintha eddig máshogy játszottuk volna

http://warhammer.org.uk/phpBB/viewtopic.php?f=3&t=111320

Skulltaker
Skulltaker
warlord
warlord

Hozzászólások száma : 1370

Vissza az elejére Go down

Témanyitás  Skulltaker 2013-02-12, 4:45 pm

lol!
Skulltaker
Skulltaker
warlord
warlord

Témanyitás  Dugó 2013-02-12, 4:44 pm

hàt erre én màr nem emlékszem...az biztos hogy ilyet nem csinàltam az utóbbi években...régebbre meg a franc emlékszik...viszont lentiek szerint teljesen szabàlyos voltam:-)...mint a herdert herdelő squig.....
Dugó
Dugó
warlord
warlord

Hozzászólások száma : 1287

Témanyitás  Skulltaker 2013-02-12, 4:38 pm

hová lett a komenttem ?????? amit Boci válaszára irtam !!!

na mindegy

szóval szerintem se kéne erratázni a stand n shootot
de ha többiek is akarják akkor felölem nem gáz , de ha a roham kezdeti pontja beleesik a rövidtávba úgye akkor azért Boci nem kell azzal a fegyverrel is hosszú távra lönöm mert rohamozzik az ellen ezért van alapból a minusz 1

a többiben meg egyetértünk , csak szokás szerint látom mardossuk 1 picit egymást Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

oh és anno régen kedves vérpistike azaz bocsánat Dugó bácsi még a 7-es idején sebezted a nagydémonomat 2x-is pont igy a villám ágyúval !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Skulltaker
Skulltaker
warlord
warlord

Témanyitás  Dugó 2013-02-12, 4:32 pm

Skulltaker írta:?????
nénikéd ??? ez most mi ?????

le " vérpistikézett" a Pista az":-)
Dugó
Dugó
warlord
warlord

Témanyitás  Dugó 2013-02-12, 4:30 pm

ez igaz...de inkâbb az a baj, hogy a vampiret az orkot meg az ogret nem ő irta, hanem egy powet gamer...

akkor jàtszhatom az àgyúmat igy?
Dugó
Dugó
warlord
warlord

Témanyitás  Skulltaker 2013-02-12, 4:29 pm

?????
nénikéd ??? ez most mi ?????
Skulltaker
Skulltaker
warlord
warlord

Témanyitás  Boci 2013-02-12, 4:25 pm

ez a villámágyús dolog amúgy elvileg érthető...mivel először végigsebzi a villámszórás, majd "berobban" a végén (szerintem a unit esetében is kiosztod a sebzést kétszer, hiszen, aki a template alatt van a lövés irányában, az mindkettő alá kerül)
igazándiból erratázni kellene az egész seregkönyvet, vagy odaadni annak a f*sznak a kezébe, aki a TK-Empire-WoC könyveket kiötlötte...
sajnos a szabályok félremagyarázása nem segít azon, ami erős...

Boci
warlord
warlord

Hozzászólások száma : 1534

Témanyitás  Dugó 2013-02-12, 4:18 pm

Dugó írta:szerintem erre a stand and shoot dologra nem kell háziszabálykodni...ezt egyszerűen csak nem tudtuk...simán lehet úgy játszani, ahogy le van irva. annyira nem táp. a random moveos cumòk nem tudnak marcholni ez le is van irva...tehàt ha simán mozog nem dob...a többinél igen.

egyértelmű, hogy nem lehet egy spell kijátszásakor dispelni egy màsikat, aki azt kitalàlta az egy fasz...

amúgy versenyen hallok cifra dolgokat. egy Skaven vonatkozású például: van ugye a villámágyú ami ugye azt sebzi akin a vonal átmegy plussz azt aki a végèn a sablon alatt van. na most "szerintük" ha meglő mondjuk egy nagy "base"-en lévő valamit, úgy hogy a vonal is rajta van meg a sablon is, akkor az kétszer kapja meg a sebzést!!!...mondtam,hogy szerintem ez hülyeség, de még az épp aktuàlis ellenfelem is azt mondta, hogy így van.

nénikéd!!!
Dugó
Dugó
warlord
warlord

Témanyitás  Dugó 2013-02-12, 4:15 pm

szerintem erre a stand and shoot dologra nem kell háziszabálykodni...ezt egyszerűen csak nem tudtuk...simán lehet úgy játszani, ahogy le van irva. annyira nem táp. a random moveos cumòk nem tudnak marcholni ez le is van irva...tehàt ha simán mozog nem dob...a többinél igen.

egyértelmű, hogy nem lehet egy spell kijátszásakor dispelni egy màsikat, aki azt kitalàlta az egy fasz...

amúgy versenyen hallok cifra dolgokat. egy Skaven vonatkozású például: van ugye a villámágyú ami ugye azt sebzi akin a vonal átmegy plussz azt aki a végèn a sablon alatt van. na most "szerintük" ha meglő mondjuk egy nagy "base"-en lévő valamit, úgy hogy a vonal is rajta van meg a sablon is, akkor az kétszer kapja meg a sebzést!!!...mondtam,hogy szerintem ez hülyeség, de még az épp aktuàlis ellenfelem is azt mondta, hogy így van.
Dugó
Dugó
warlord
warlord

Témanyitás  Boci 2013-02-12, 3:56 pm

ne keverjük bele a való világot a játékban, mert a GW szabályai sok mndennek mondhatók de realisztikusnak semmikép...
A lövésnél viszont, szerintem egyáltalán nem megy szembe semmivel az, ha a leghosszabb távon adjuk le azt, hiszen a rohamozó ellenség látványa pánikoltatja annyira a lövészeket, hogy amint lőtávba érnek, már el is sül a fegyverük (mint Ubinak az első randin)
szóval, szerintem maradunk, a mindenki azonnal, lő amint lőtávon belül és a rohamozó...

a DT tesztnél marchról nem is volt szó Bázel koma, úgyhogy ezen felesleges pörögni...csak a faq-ban írt esetekben kell dobni...

a castolás-t továbbra is úgy játsszuk, ahogy eddig, szerencsére nem vagyunk vérpistikék (természetesen Dani kivételével Twisted Evil )

Boci
warlord
warlord

Témanyitás  Skulltaker 2013-02-12, 3:26 pm

ötletek rá ?

na jó kezdetnek itt az enyém :
stand & shoot : minden fegyvert külön vizsgálunk a unitban és anak a fügvénye hogy milyen lötávra lövünk vele az ellenfél távolságától függ. pl lovas egység mondjuk 16inchröl intézz rohamot puskásokra akikkel van 1 heró pisztollyal mivel 16 inch hosszútáv a puskának igy mind két fegyverreél hosszú távra lövünk , de ha mondjuk 10 inchröl intézzték volna a rohamot akkor az rövid táv a puskásoknak , de hosszú táv a pisztolynak .
Bár megjegyzem hogy ha van 1 hero az osztagban aki vezényli az osztagot akor az elégbiztos hogy feltudja mérni hogy melyik az aktuális lötáv mikor nagyobb eséllyel tud az osztag kárt okozni és addig kivárásra búzditja az ossztagát lásd ezer háborús film ahol úgye rohamnál hányszor haljuk a parancsnokot hogy hold . hold , hold , fire !!!!!!!!!!! szóval nem igazán értem mi a problémátok vele !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

random movement :
ok roham, üldözés , menekülés esetén semi gond mert elvileg ók is tudnak ilyet ! úgye ha valakit elér akkor az rohamnak minösül , de mi alapján fogjátok eldönteni a marchot !!!! mert hogy azt nem tud !!!!!

dispell !
nos aki castolás közben fog nekem dispelkedni azt villára hányom én is !!!! úgye azért tarsunk 1 sorendet : cast - dispell the spell , - spell efektje ha nem sikerült a dispell ja és úgye ha valaki castol akor azt a spellt lehet dispelelni amit castol és nem pl 1 kint levő remain in play spell-t !! azt majd vagy elötte hogy castolna vagy utána ha befejezte a spellt és kidolgoztúk az efektjét !!!!és amit már ki castolt valaki sikeresen ebben a körben azt csak a köv körben lehet dispellni ha a spell remains in play !!!
Skulltaker
Skulltaker
warlord
warlord

Témanyitás  Dugó 2013-02-12, 11:30 am

óf kórsz...
Dugó
Dugó
warlord
warlord

Témanyitás  Boci 2013-02-12, 11:17 am

akkor home rule szerintem simán mehet, akár mindkettőre...

Boci
warlord
warlord

Témanyitás  Dugó 2013-02-12, 10:50 am

persze hogy dobnak ugyan olyan move az is....

ezt a stand and shootot elolvastam tényleg igy van...nem tùl logikus de tök egyértelműen le van irva. ha a jezzailok közé berakok egy warolck engineert pisztollyal....:-)

A RIP spell dispelésnél a marhàk tènyleg azt irták hogy "any point..."...hihetetlen...
Dugó
Dugó
warlord
warlord

Témanyitás  Boci 2013-02-12, 10:34 am

Multkor felvetődött valamelyik játéknál, hogy a random movementes dögök dobnak-e dangerous terraint, és valahogy az keveredett ki belőle, hogy nem...pedig:

Q: Does a Random Move count as a ‘normal’ move for triggering a Dangerous Terrain test? (p74)
A: Yes, unless the model is making a charge, pursuit or flee move, in which case it counts as a move of the appropriate type

Arrow

Boci
warlord
warlord

Témanyitás  Skulltaker 2013-02-11, 10:23 pm

kivetelesen ezt most nem kiskapu es nem rulelawyer !
rulebook 17 oldal stand & shoot
-stand & shoot akkor lehetseges ha a tamado egyseg messzebb van mint az M-jenek erteke
-olyan egysegre is vegre hajthato stand & shoot amelyik a rohamjat meszebbrol inditja mint a fegyver maximum lo tavja ilyenkor ugy veszuk hogy a loves akor tortenik mikor bekerulnek a legrovidebb lotavu fegyver maximum lotavjaba!!!!! (nos gondolom inen ered az esetleges felre ertes !
Skulltaker
Skulltaker
warlord
warlord

Témanyitás  Dugó 2013-02-11, 6:24 pm

hát ja...van pàr ilyen faszkalap versenyen, aki mindent kitalàl, meg össze vissza csal...sikerült kifognom az egyiket. vampire-el jàtszott amihez ugye szart se értek, ma àtolvastam 1-szer a könyvet és eddig 5 dolgot találtam, amit rosszul játszott, vagy "elfelejtett". elkértem a szervezőktől a sereglistáját és ott is találtam csalást...ez elég lehangolò...bár igy ia nyerhettem volna ha nam dobok a villámágyúra 2-szer 1-est...1-szer sebzésre, egyszer a d6 seb kidobásánál...szoval szokás szerint fosul dobtam....viszont a legszebben festett sereg díját,amit a játékosok szavaznak meg, azt èn kaptam:-)..úgyhogy megérte elmenni!
Visszatérve a stand and shootra...szerintem mindenki a saját maga álltal hordozott fegyver maximális távjára dolgozza ki azt ez szerintem egyértelmű...
Dugó
Dugó
warlord
warlord

Témanyitás  Boci 2013-02-11, 5:52 pm

jah azt nézem is, hogy beledispelelnek egy másik RiP spellbe, castolás közben...
basszus nem magic ez, hogy ki mondja ki gyorsabbant játsszunk....
hátlol

Boci
warlord
warlord

Témanyitás  Dugó 2013-02-11, 5:45 pm

ezt ugy hivjàk, hogy kiskapukat kijàtszó, rule lawyer, power gaming...tudjâtok, olyan, mint a herdert terelő squig. a hétvègi versenyen làttam pâr ilyen érdekes dolgot...az inkvizitoron olvashattok róla...
Dugó
Dugó
warlord
warlord

Témanyitás  Boci 2013-02-11, 5:36 pm

Az inkvizitoron olvastam a Stand and Shoot szabályra, hogy szerintük a lövést akkor kell leadni amikor a legrövidebb őtávú fegyver távjába beér a rohamozó egység. Azaz ha egy puskás osztagban van egy hős dobófegyverrel, akkor csak 12"-nél (azaz a dobó fegyver maximális távjánál) lő mindenki. Így a puskások féltávra lőnek. Elég hülyén hangzik és igazándiból, erre nem látok szabályt a könyvben úgyhogy nem tudom ezt mire alapozzák. Errata/FAQ vagy csak én siklottam át a BrB ezen szakaszán? Szerintetek?

confused

Boci
warlord
warlord

Témanyitás  Dugó 2012-11-11, 2:29 pm

nekem ez tiszta volt, de öszintén mikor baszta el valaki is az ld tesztjét az utóbbi idöben?:-)
Dugó
Dugó
warlord
warlord

Témanyitás  Skulltaker 2012-11-11, 2:16 pm

ujabb érdekesség amit mi eddig máshogy játszotunk :

http://warhammer.org.uk/phpBB/viewtopic.php?f=3&t=107839&sid=832ec990fcc0962c59768011494340ec

lénygében elöször dobsz ld a franzy-is unitnak és ha nincs meg akkor legközelebbi ellenséget megrohamozza , ha meg van a teszt akkor te döntesz hogy rohamozol valakit vagy sem , azaz nincs hogy ha úgyis rohamozok akkor nincs teszt ! Ennek akkor van jelentösége ha esetleg szeretnél rohamozni de a célpont nem a legközelebbi ellenséges unit !
Skulltaker
Skulltaker
warlord
warlord

Témanyitás  korintex 2012-11-07, 12:14 am

jah és még 1

le is írja itt hogy nincs line of sight-ja Very Happy habár gondolom így ez a FAQ elégé szar, mivel ellentmond a szabályleírásnak...

amúgy gondolom - ÉN - hogy a lővésre értették ezt ... mivel magic missile az biztos lővés nem HÖÖ... akkor biztos tud lőni is, hiszen a 2.-ik sor tud lőni HÖÖ HÖÖ....

Stupid english...
korintex
korintex
warlord
warlord

Hozzászólások száma : 361

Témanyitás  korintex 2012-11-07, 12:10 am

hát ebben tévedsz... Very Happy

A Breton-nál le van írva, hogy a wizard lehet a második sorban, és onnan kilát, és oda nem tudnak ütni, csak ha már elfogyott a teljes sor.. Very Happy

játszottam párat velük.

amúgy- Bretton könyv - 7th . 40 oldal - Lance formation - leírja ott pontosan... pl: idézem nektek Very Happy - ""

"Damsel or prophetess may be placed in the center of the second rank of the lance formation rather than front rank, as the knights form up protectively around her."
Amúgy ez a 41 oldal legteteje..

Szóval... csak tisztázás véget--- ha nincs lance formation spec rulle, akkor ezt elfelejtheted...
korintex
korintex
warlord
warlord

Hozzászólások száma : 361

Témanyitás  Ajánlott tartalom

Ajánlott tartalom

7 / 15 oldal Previous  1 ... 6, 7, 8 ... 11 ... 15  Next

Vissza az elejére

Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.