8. kiadás észrevételek
+4
Dugó
Soma
Skulltaker
Boci
8 posters
11 / 15 oldal
11 / 15 oldal • 1 ... 7 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15
Re: 8. kiadás észrevételek
én ugyan konyha (nem Soma) angolos vagyok, de mi is az any és az all között a gyakorlati különbség? (én úgy fordítom, hogy bármely és mind azaz az egyik kötelez a másik megenged, de így is mindre vonatkozik )
mer' ha még abba kötnél bele hogy result és a result akár jelenthetné a végleges eredményt (azaz a reroll utánit) bár nm tudom, hogy ez megállná-e a helyét...
mer' ha még abba kötnél bele hogy result és a result akár jelenthetné a végleges eredményt (azaz a reroll utánit) bár nm tudom, hogy ez megállná-e a helyét...
Boci- warlord
- Hozzászólások száma : 1534
nem teljesen !!ez akkor lenne igaz ha azt irták volna ,hogy all rolls to hit rolls !! mivel a reroll miatt az elsö nem igazán számit !!
Skulltaker- warlord
- Hozzászólások száma : 1370
1., a reroll reroll példát már tegnap említettem az altár buffjaival kapcsolatban (ugyanis kikötés, hogy ugyanaz a gift nem lehet az egységen és meg is van faqzva, hogy addig dobálsz, amíg ez nem teljesül)
2., erre faq nincs, a szöveg pedíg így beszél:
"Any 'to hit' rolls directed against the bearer that result in the roll of '1' instead hit the attacking model."
-én ezt esetleg még úgy tudnám beleszövegmagyarázni, hogy ha egyest dobsz, és hatreddel újra akarod dobni, akkor már magad ellen dobod a másodikat
2., erre faq nincs, a szöveg pedíg így beszél:
"Any 'to hit' rolls directed against the bearer that result in the roll of '1' instead hit the attacking model."
-én ezt esetleg még úgy tudnám beleszövegmagyarázni, hogy ha egyest dobsz, és hatreddel újra akarod dobni, akkor már magad ellen dobod a másodikat
Boci- warlord
Boci írta:tudok ellenpéldát mondani a WoC seregkönyvből, amikor újradobod az újradobás újradobását is...
de persze annyiból logikus, hogy ha nem így lenne, ahogy mondod, akkor mindaddig újradobálnánk, amíg sikertelen nem lesz
hát akkor ez hatredesek ellen nem nagy feature...
és mi van akkor, ha egy másik tárgyam meg azt mondja, hogy minden egyes (érts 1-es) dobást a saját egységre kell kiosztani?
ekkor végülis sikeres az ütés, csak nem jó oldalon
Mondj egyet, mert érdekel!
Hatredesek ellen nagy feature, mert negálja a hatredet. (Olyan, mintha az ellenfélnek nem lenne hatrede.)
Meg kell nézni a tárgy leírását, hogyan fogalmaz. A hatred miatt a miss-eket dobhatod újra, azaz ha nem találtál. Ha a tárgyadnál az van, hogy "1-re nem miss, hanem...", akkor nem dobja újra. Ha az, hogy "az 1-es miss-eket magára sebzi...", akkor újra dobja. És persze mindent felülbírál a faq.
Soma- warlord
- Hozzászólások száma : 270
tudok ellenpéldát mondani a WoC seregkönyvből, amikor újradobod az újradobás újradobását is...
de persze annyiból logikus, hogy ha nem így lenne, ahogy mondod, akkor mindaddig újradobálnánk, amíg sikertelen nem lesz
és mi van akkor, ha egy másik tárgyam meg azt mondja, hogy minden egyes (érts 1-es) dobást a saját egységre kell kiosztani?
Boci- warlord
Boci írta:nem baj semmi sem ha tanulunk belőle, csak vérszívás volt
de hamár szabályoknál tartunk...
van egy cuccom, ami azt mondja, hogy a hero ellen irányuló összes sikeres támadás dobást újra kell dobni...
mi van akkor ha a modell aki üti hatredel?
a sikertelen dobások újradobása után sikeressé váló dobásokat újradobja?
vagymi?
Erre egyértelmű a szabály: újradobott értéket sosem dobsz újra, mindegy mi miatt kéne újra dobni. ( Alapszabálykönyv, 7. oldal)
Emiatt az az érdekes eset fordul elő, hogyha
- elsőre sikertelen a támadásdobás, akkor a hatred miatt újra kell dobni, és az marad.
- elsőre sikeres a dobás, akkor újra kell dobni a hős képessége miatt, és az új dobás marad.
Azaz mindegy mit dobsz először, felveszed az összes kockát és újradobod, és azok maradnak.
Soma- warlord
- Hozzászólások száma : 270
nem baj semmi sem ha tanulunk belőle, csak vérszívás volt
van egy cuccom, ami azt mondja, hogy a hero ellen irányuló összes sikeres támadás dobást újra kell dobni...
vagymi?
vagymi?
Boci- warlord
Azé ha nem baj még megkérdezem valami nemzetközi forumon is...ábrával kiegészítve:-)
Dugó- warlord
- Hozzászólások száma : 1287
Látom Dani megkaptad a kérdésedre a választ az inkvizitoron.... miszerint jól okoskodtunk Tomával meg Ubival a reform/overrun kérdésben.
Nem szégyen beismerni, hogy igazunk volt :*
B.
Nem szégyen beismerni, hogy igazunk volt :*
B.
Boci- warlord
Kérdés a kampány 3. csatájával kapcsoltatban!
Ez a reinforcment dolog pontosan, hogy van olyan modellek esetén akiknek random move-juk van?
A BRB at írja , hogy aki reinformentben jön az nem declarelhet Charge-ot nem menetelhet...csak normál move-olhat...viszont a random movenál nincsenek ilyenek...dobsz azt ha elérsz valakit az rohamnak számít!
Ez a reinforcment dolog pontosan, hogy van olyan modellek esetén akiknek random move-juk van?
A BRB at írja , hogy aki reinformentben jön az nem declarelhet Charge-ot nem menetelhet...csak normál move-olhat...viszont a random movenál nincsenek ilyenek...dobsz azt ha elérsz valakit az rohamnak számít!
Dugó- warlord
Ezt mosmá túlragozod Tesó!
Dugó- warlord
de nagyon is le van irva !!!! ott vagyon hogy választható mint hátas !!! nos a pok a crewwal együtt számit hátasnak annak minden szabályával együtt !és a kari plusz hátas adja ki a ridden monstert igy rájúk csak az a szabály vonatkozik , tehát a kari nem része a crewnak igy rá az a szabály nem vonatkozik és kölün támadható !! teljesen egyszerü nem is értem hogy mi az ami nem egyértelmü ebböl !! nos még lövésnél i8s el lehet találni a karit 5+ra mig a crew-t nem !! es ez le is van irva poknál !! viszont a crew nem lehet lelöni !!!!
Skulltaker- warlord
Ne nekem magyarázd tesó és is pont ezt mondtam, csak a Póknál nincs egyértelműen leírva, hogy mi van ha kari ül rajta...mindegy legközelebb leverem ról a Shamanköcsögöt:-)
Dugó- warlord
nos hiába nem megy bele a szabályok egyértelmüek ! a karakter nem része a crewnak és a szabály a poknál csak a crewra vonatkozik ! nos elvileg a pokot veszed crew-val együtt hátasnak a karinak és nem a karit veszed a crewhoz !! nos mivel a pok a karival együtt a riden monster és a kari a rider igy nincs conflict a riden monster rule-val !
egyébként képzeld egy hogy a személyzet ugyan kiképezve hogy egy adott ponton lát el feladatokat a pok hátán mig a kari fel alá ronhangál és castol , harcol vagy inspirál a hátáról igy könyebben elérhető mint a magasban pozicionált crew!
egyébként képzeld egy hogy a személyzet ugyan kiképezve hogy egy adott ponton lát el feladatokat a pok hátán mig a kari fel alá ronhangál és castol , harcol vagy inspirál a hátáról igy könyebben elérhető mint a magasban pozicionált crew!
Skulltaker- warlord
Én is így gondoltam..de Bazsi nem ment bele...
Dugó- warlord
Dugo!
sajna a másik két könyvet egyenlöre nem tudom küldeni mivel több mint 100mb-ok egyenként de majd kitalálók valamit !
nos újból le töltottem öket igy már tudok válaszolni a kérdésedre
nos a poknal az csak a crewra vonatkozik mivel a shaman és más kari nem része a crewnak hanem ök a riderek igy a riden monster szabályok vonatkoznak rályuk azaz lövésnél 5+-ra találod a karit erröl még a poknál is irnak illetve közel harcban eldötöd hogy ütöd a karit vagy a pokót !
sajna a másik két könyvet egyenlöre nem tudom küldeni mivel több mint 100mb-ok egyenként de majd kitalálók valamit !
nos újból le töltottem öket igy már tudok válaszolni a kérdésedre
nos a poknal az csak a crewra vonatkozik mivel a shaman és más kari nem része a crewnak hanem ök a riderek igy a riden monster szabályok vonatkoznak rályuk azaz lövésnél 5+-ra találod a karit erröl még a poknál is irnak illetve közel harcban eldötöd hogy ütöd a karit vagy a pokót !
Skulltaker- warlord
nos az első kérdésre nem tudok válaszolni mivel nincs nálam az ork könyv
2 második : rule book 31 oldala szerint a vortexexre nem vonatkozik a célpont választási szabályok helyete a spell leirásában vanak a szabályok de minden esetben a varázslótól indul a template és mindenkit effectál , a faquban még külön is irják hogy saját egységis sebezhető vele igy azt mondom hogy a válasz a kérdésre igen !!
3 : nos 4 kockával dobsz de csak 1 kockát kapsz ha bármelyik is hatos !! csak az esélyed 4szer nagyobb!! visszont ha sok hatos dobsz akkor jön a miscast !
nos miscast után lehet varázsolni ha kidobott efect megengedi és maradt kockád illetve spelled !!!
2 második : rule book 31 oldala szerint a vortexexre nem vonatkozik a célpont választási szabályok helyete a spell leirásában vanak a szabályok de minden esetben a varázslótól indul a template és mindenkit effectál , a faquban még külön is irják hogy saját egységis sebezhető vele igy azt mondom hogy a válasz a kérdésre igen !!
3 : nos 4 kockával dobsz de csak 1 kockát kapsz ha bármelyik is hatos !! csak az esélyed 4szer nagyobb!! visszont ha sok hatos dobsz akkor jön a miscast !
nos miscast után lehet varázsolni ha kidobott efect megengedi és maradt kockád illetve spelled !!!
Skulltaker- warlord
A legutóbbi csatánk során felmerült pár kérdés...ha tudtok segítsetek!
1. Van ez az új Ork "Nagypók" aminél az van leírva, hogy közelharcban minden ütést ellene kell kidolgozni...de mi van ha Gobbo Shámán ül rajta?...üthetem őt direktbe, vagy csak a pókot?
2. Magical Vortex spell-t kilőhetem e úgy, hogy két másik közelharcoló egység közül csak az ellenfélen haladjon át?...Az alap Casting restrictionok között az van, hogy nem "target-elhetsz" közelharcba lévő egységeket kivéve, ha a Spell nem mondja..igen ám, de a Magical Vortexnek nincs "Target-je" mivel a varázslótól indul és rádásul úgy is lehet írányítani, hogy saját modellen is átmehet...akkor most hogy van ez?
3. Van egy terptárgy ami azt csinálja, hogy 6" belül lévő varázsló 4D6-al Chanel-el.
Namost ez azt jelenti, hogy ha dobok 2 6-ost akkor 2 kockát Chanellel-t, vagy mindenképp csak 1-et tud...
Ugyan ezzel kapcsolatos még egy kérdés, hogy ha viszont 3 6-ost dobsz akkor a varázslónak dobnia kell a Misscast table-n, ez ok, de attól még castolhat a varázsló az adott Magic phase-ban?...
1. Van ez az új Ork "Nagypók" aminél az van leírva, hogy közelharcban minden ütést ellene kell kidolgozni...de mi van ha Gobbo Shámán ül rajta?...üthetem őt direktbe, vagy csak a pókot?
2. Magical Vortex spell-t kilőhetem e úgy, hogy két másik közelharcoló egység közül csak az ellenfélen haladjon át?...Az alap Casting restrictionok között az van, hogy nem "target-elhetsz" közelharcba lévő egységeket kivéve, ha a Spell nem mondja..igen ám, de a Magical Vortexnek nincs "Target-je" mivel a varázslótól indul és rádásul úgy is lehet írányítani, hogy saját modellen is átmehet...akkor most hogy van ez?
3. Van egy terptárgy ami azt csinálja, hogy 6" belül lévő varázsló 4D6-al Chanel-el.
Namost ez azt jelenti, hogy ha dobok 2 6-ost akkor 2 kockát Chanellel-t, vagy mindenképp csak 1-et tud...
Ugyan ezzel kapcsolatos még egy kérdés, hogy ha viszont 3 6-ost dobsz akkor a varázslónak dobnia kell a Misscast table-n, ez ok, de attól még castolhat a varázsló az adott Magic phase-ban?...
Dugó- warlord
Elolvastam..szopó....
De mivel a Skavenbrewtől szinte mindig Frenzyznek a Stormverminek, tök mindegy!:-)
De mivel a Skavenbrewtől szinte mindig Frenzyznek a Stormverminek, tök mindegy!:-)
Dugó- warlord
na...
ugy nezem Dugo petroceli ezt az ugyet elvesztette...muhahaha...nekem is gyanus volt,de lusta volltam rakeresni leven a stubborn szabaly is ugy van mar...h ha egy kari stubborn akkor a tobbi is az lesz es forditva is igaz...
De Boci az onjaro szabalykonyv termeszetesen korrigalta a hibat...
De Boci az onjaro szabalykonyv termeszetesen korrigalta a hibat...
Mr.judge- champion
- Hozzászólások száma : 108
Danikám el kell, hogy keserítselek, mert ha már akár egy modell is frenzys a unitban, akkor az egész csapat rohamozni fog LD teszt ellenében, illetve kötelezően üldöz...
Olvasd el szépen a 8. kiadás frenzy részt...
sajna ez van
Olvasd el szépen a 8. kiadás frenzy részt...
sajna ez van
Boci- warlord
háháhá....ja Jenő styleban!:-)
Dugó- warlord
igen tudjuk majd háttal áll be a unitba
Skulltaker- warlord
Tudom...de nem kell vinnie az osztagot csak neki kötelező kirohamoznia belőle...azonkívül tudjátok, hogy egy valamire való general ezt a problémát könnyedén kikerüli!:-P
Dugó- warlord
és unit sem lesz immunis a psyhologiara hiába a kari az a frenzy miatt !
Skulltaker- warlord
11 / 15 oldal • 1 ... 7 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15
11 / 15 oldal
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.