OTC WHFB
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

8. kiadás észrevételek

+4
Dugó
Soma
Skulltaker
Boci
8 posters

10 / 15 oldal Previous  1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 15  Next

Go down

8. kiadás észrevételek - Page 10 Empty Re: 8. kiadás észrevételek

Témanyitás  Boci 2012-02-23, 4:10 pm

Kicsit skizó,amit írsz.. a post első fele ellenzi a másik megerősíti amit leírtam (leírtak a fórumozók)...
Annyiban helyesbítenélek, hogy az inspiring presence nem lehetőség hanem kötelezettség...
és megvilágítom én is egy más szögből a dolgot... Inspirálni annyit tesz ösztönözni ugyebár, de az ösztönzés mirt lenne feltétlen pozitív előjelű (itt magyarföldön különösképp ismerősen cseng a negatív ösztönzés fogalma)
Egy vezetőnek pontosan az a jelentősége, hogy kihatással van a serege (csapata, beosztotta, csoportja) irányában!
Amennyiben jó vezető, akkor inspirálni fogja őket a hatékonyabb cselekvés felé, azonban ha a vezető rossz, pontosan az ellenkezőjét fogja elérni.
Miért lenne evidens az, hogy ha (most maradjunk a hadi dolgoknál) a parancsnok gyáván megfutamodik illetve arcára kiül a félelem, a harcosai ebből erőt nyernek, felbőszülnek esetleg ellene fordulva mások parancsait kezdik el követni. Szerintem két lehetséges folyománya lenne a dolognak:
Egyik, hogy felismerik vezetőjük kudarcát és nem foglalkoznak vele, saját illetve másik irányítót keresve, annak akarata szerint folytatják a harcot.
A másik, hogy vezetőjük viselkedése arra a következtetésre juttatja őket, hogy a győzelem reménye elveszett, elismerik a másik fél erejét és sajátjuk bukását.
Ha nem egy kaotikus bandáról beszélünk, hanem egy olyan társadalmi/katonai rendszerről, ami vezetőit erkölcsi értékei vagy a megfélemlítés eszközei miatt teljes mértékig elismerik és annak döndéseit teljesen elfogadják, akkor pontosan úgy kell reagálniuk az adott szituációra, ahogyan a parancsnok reagál.
Vagyis a generál moráljának csökkenésével, az övik is egyenes arányban kellene, hogy álljon.
Mivel ő a megválasztott vezető, az alárendelteknek pontosan el kell fogadniuk annak döntéseit...

Szerintem a kompromisszumos megoldás az lenne, ha ilyen szituációban dönthetne a játékos, hogy lemond a generális Ld-nek használatáról, de innentől kezdve (a csata végéig) megszünne az Inspiring Presence számára (tekintsd úgy, hogy leváltották).
Még korrektebb lenne, ha ehhez sikeres Ld tesztet kellene dobni a csapatnak (ezzel modellezve, hogy felismerik-e vezetőjük képességeinek elvesztét, vagy pedig átragad rájuk is a vezér morálromlása)
Home rule szavazás On!

Másik részről szavazzunk a mágiával kapcsolatos kérdésben is (azaz, hogy csak az olyan extra hatásokra vonatkozzon a not enough power szabály, amelyek a dobás értékét módosítják (pl, caster level, tzeentch mark, goblin gomba stb) vagy azokra is, amelyek + spell kockát adnak a varázslat dobásához (Slann power, Dark Elf/Bestmen tőr stb) és aennyiben a második megoldás lesz a nyertes, akkor bónusz kockának számítson-e a chanellingelt spell dice valamint az olyan kockák, amik a poolodhoz adódnak (pl power familiar nálam)

készítek egy szavazást, hogy ne szemeteljük tele a topicot vele (illetve, hogy ide csak az érvelések kerüljenek)

Boci
warlord
warlord

Hozzászólások száma : 1534

Vissza az elejére Go down

Témanyitás  Soma 2012-02-23, 3:46 pm

korintex írta:szerintem ha a unit LD-ja nagyobb a general LD-jénl egyértelműen a sajátjukat használják.

Lehet azon érvelni, hogy szerintem f*szság vagy sem, de a szabály szerint a generális Ld-jét használják az egységek. Arról, hogy "szerinted" mi van, könyveket írhatsz, de nem változtatja meg a szabályokat. Amíg nem jön erről errata, addig a szabály szerint a generális Ld-jét használják. Háziszabályt hozhatunk, de a hivatalos szabályra ez sincs hatással.

A vámpír seregkönyv felének ugyanilyen szó szerinti értelmezések miatt nem volt semmi értelme másfél évig. És még a fórumon sem akadt senki, aki felülbírálta volna ezeket, mert hogy szerinte f*szság. Megírták, hogy szerintük faszság, de a szabályt nem kérdőjelezték meg. El vagytok kényeztetve, kis síró-pityogók! Very Happy
Soma
Soma
warlord
warlord

Hozzászólások száma : 270

Témanyitás  korintex 2012-02-23, 3:25 pm

Boci írta:Én is így értelmezem, nyilván annak is van értelme, amit Dani mond (mega filmel való példálózása is lehet igaz) viszont, ha a sereg nem a generálisra hallgat, akkor azt jelenti, hogy leváltották...felőlem mehet úgy is, hogy onnantól nem ő a generális, de akkor legyen aki átveszi helyette a pozíciót a csata végéig!
A másik felvetésemre épp most olvasom a beastmen könyvet is, ahol a DE tőrhöz hasonlóan itt is van egy fegyó, ami "roll an additional power dice" kifejezéssel él. Azaz nem azt írja, hogy extra kocka nem is azt hogy megnöveli az értéket , hanem egyértelműen power dice-ként határozza meg a bónusz kockát!
think about it!

Szeretnék kicsit hozzáfűzni... szerintem ha a general LD-ja alacsonyabb a unit LD-jénl miért rontaná azt? - Az inspiring presence mint a nevében van inspiráló, nem lehúzó.... szerintem ha a unit LD-ja nagyobb a general LD-jénl egyértelműen a sajátjukat használják. A general LD-je egy lehetőség, egy buff, ami támogatja a sereget, nem pedig szopatja...csak azért mert 1 szót 1 szabály könyben elírtak.... (ez a GW-s rule-ra írtam)

Ez a véleményem.

A generális posztjának átvételére meg:

A középkorban/ókorban olyan, hogyha a NEMES/KIRÁLY posztját átvenni?? - még más nemes se merte soha... számtalan példa van, hogy ha a sereget vezető nemes/király elesik/megfut, azt egyenlő volt a sereg teljes összeomlásával... igazából azon csodálkozom, hogy a general halála nem vált ki LD-tesztett a 8th-ban ismét... - és még 1 kieg: Ne a - modern demokráciában/minden ember saját sorsának kovácsa - gondolkodásban felnött embereket képzeljetek ilyen feudális rendszerű világba.. ezek az emberek igen is mélyen hittek benne, hogy az isteni kinyilatkoztatás az ha a vezért baj éri vagy sikert ért el...ez teljesen kihatott a pszichére..

peace
korintex
korintex
warlord
warlord

Hozzászólások száma : 361

Témanyitás  Skulltaker 2012-02-22, 2:50 pm

hahaha ! maris indulunk eszakra orcot b*szni !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Skulltaker
Skulltaker
warlord
warlord

Hozzászólások száma : 1370

Témanyitás  Dugó 2012-02-22, 9:21 am

tudtam én hogy át kellene olvasnom az új O&G könyvet végre, mert Bazsi néha nem túl alapos.
bàr szerintm ezt a kombot a neten találta az Ork forumon. ugye?
Dugó
Dugó
warlord
warlord

Hozzászólások száma : 1287

Témanyitás  Boci 2012-02-22, 12:38 am

VÉÉÉÉTÓÓÓÓÓÓÓÓ!!!!

Azonnal megvétózom az első mérkőzésemet!!!!!

VÉÉÉTTÓÓÓÓÓÓÓ!!! (ez amolyan Urbános kirohanás volt Smile)

Warseer fórumon hívták fel a figyelmem arra a dologra, hogy olyan mint 4++ mentővel rohangáló svage ork nem létezik, azaz Balázs rosszul játszotta eddig a szabályokat.
Nos ez nekem sem tünt fel eleddig, de ahogy rámutattak a srácok a fórumon, nekem is kiszúrta a szemem az, ami felett eddig elsiklottunk.
A Lucky Shrunken Head pontos szövegezése így hangzik:
The Lucky Shrunken Head can only be taken by a Savage Ork Shaman or great Shaman. It increases the Warpaint save of the bearer and any unit he joins from6+ to 5+. If Wurrzag is in the unit, his Warpaint save increased to 4+.

Nos a kulcs szó ami felett nekem is elsiklott elsőre a tekintetem a his(!!!)..
Ezek szerint ha wurrzag is a csapattal van, akkor az ő(!!) ward save-je fog 4+ ra növekedni nem pedig az egész egségé!
nem fogok hisztizni természetesen az első csata miatt(csak poén volt az eleje), mivel Bazsi a dobásai kb 80%-a 6 és 5 volt.
Viszont az elkövetkező csatákban kéretik ezt figyelembe venni és így játszani..
Mert senki sem bitorolhatja el a chosenek 3+ ward save védelmét és senki sem számíthat a spanyol inkvizícióra!
cheers

Boci
warlord
warlord

Témanyitás  Skulltaker 2012-02-20, 9:27 pm

trollolo , trollolo , káoszfatya trollollo Smile
Skulltaker
Skulltaker
warlord
warlord

Témanyitás  Boci 2012-02-20, 6:53 pm

Én is így értelmezem, nyilván annak is van értelme, amit Dani mond (mega filmel való példálózása is lehet igaz) viszont, ha a sereg nem a generálisra hallgat, akkor azt jelenti, hogy leváltották...felőlem mehet úgy is, hogy onnantól nem ő a generális, de akkor legyen aki átveszi helyette a pozíciót a csata végéig!
A másik felvetésemre épp most olvasom a beastmen könyvet is, ahol a DE tőrhöz hasonlóan itt is van egy fegyó, ami "roll an additional power dice" kifejezéssel él. Azaz nem azt írja, hogy extra kocka nem is azt hogy megnöveli az értéket , hanem egyértelműen power dice-ként határozza meg a bónusz kockát!
think about it!

Boci
warlord
warlord

Témanyitás  Soma 2012-02-20, 6:37 pm

Dugó írta:szerintem ez eröltetett és fazsàg is. ha a general beszarik és képtelen kézben artani a történéseket akkor abban a pillanatban màs fog a helyébe lépni, illetve az erösebbre fog hallgatni a katona. erre kiváló példát láthatunk az elit alakulat bastognei részében is, amikor a parancsnok a roham kellö közepén összeomlik. pár perc után má más a parancsnok. háboruban ez igy néz ki. ...szerintem.

Itt nem arról van szó, hogy beszarik a general, hanem hogy kevésbé hatékonyan vezet. Ha beszarik (flee), akkor már nem kapják a környező egységek az Ld-jét. Amúgy a szabályokat eddig is szó szerint kellett értelmezni. És itt nem "may" szerepel, hanem hogy kötelezően a generális Ld-jét használod.
Soma
Soma
warlord
warlord

Témanyitás  Boci 2012-02-20, 6:21 pm

Basszus Basil miért nem olvasod el rendesen amit írok???
Pont azt mondtam, hogy a goblin gombája és a skaven token pl nem esik ebbe a kategóriába!!! A goblin gombánál pont ki van emelve, hogy az d6-ot ad a casting resulthoz a DE varázstárgy illetve a Slan kéépesség viszont ad egy kockát (azaz nem a dobás értékét növeli!)
Kérlek először értelmezz aztán kezdj el Trollkodin kedves arab barátom!

Boci

Boci
warlord
warlord

Témanyitás  Skulltaker 2012-02-20, 6:00 pm

Nos ha iz lenne akkor még über bitang táp lenne a goblin magic !!
nem elég hogy gomba hada van , és ezer bonuszt ad a pok , es még lopja is a kockákat az ellenféltöl , de igy akkor ezer millió spellt kinyom minden körben !
persze a skaven is warptokkennel és igen a dark elfröl ne is beszéljünk ! azért ez igy egy kicsit erös !
Skulltaker
Skulltaker
warlord
warlord

Témanyitás  Boci 2012-02-20, 4:40 pm

Nah a 7végi csatánál felmerült a kérdés, hogy a sikeres castoláshoz a natural dice rollnak 2 nél nagyobbnak kell lenni és ebbe a bónusz kocka nem számít bele..
olvasgattam pár fórumot és eléggé heves vitákat találtam.
én mindkét fél érvelésében látok igazságokat, de jó lenne ezt is megbeszélnünk...
a szabály ugyebár úgy rendelkezik, hogy a natural dice rollnak kell többnek lenni és ehhez semilyen bónusz hozzáadása nem járulhat..
viszont van pár tárgy/skill/effekt ami +kockadobást ad a castoláshoz és nem növeli annak eredményét és sokak szerint(szerintem is) ez nem igazán az a kategória, amit figyelmen kívül kellene hagyni.
A bónusz kocka dobás ugyanis nem a dobott spell dice-ra van hatással, hanem az eldobott kockák mennyiségét növeli.
(ez a különbség érezhető pl. a dark elf sacrificial daggerének és a night gobbok gombájának leírásában az egyik kockát ad a dobáshoz, a másik megnöveli a dobott kocka értékével a spellcastingot)
Véleményem szerint a szabály az olyan hatásokra vonatkozik, mint pl, a caster levelből/tzeentch mark-ból/varázstárgyakból stb. adódó + casting értékek, viszont nem vonatkozik azokra a hatásokra, amelyek megnövelik a z eldobott kockák mennyiségét.
Az én érvem e mellett, hogy ha ezeket is negálnánk, akkor ez hatással lehetne azokra a varázstárgyakra is, amelyek + spelldice-t biztosítanak a mágikus fázisra (varázstárgyak) hiszen ebben az értelmezésben ezek is bónusz kockáknak számítanak. (ráadásul így a power scroll is jelentősen veszít az értékéből)
Próbáljatok meggyőzni az állítások helytelenségéről vagy többségi szavazással hurrogjatok le... mindeddig vitatom a szabály értelmezés jogosságát! Smile

Boci
warlord
warlord

Témanyitás  Dugó 2012-02-17, 10:34 pm

szerintem ez eröltetett és fazsàg is. ha a general beszarik és képtelen kézben artani a történéseket akkor abban a pillanatban màs fog a helyébe lépni, illetve az erösebbre fog hallgatni a katona. erre kiváló példát láthatunk az elit alakulat bastognei részében is, amikor a parancsnok a roham kellö közepén összeomlik. pár perc után má más a parancsnok. háboruban ez igy néz ki. ...szerintem.
Dugó
Dugó
warlord
warlord

Témanyitás  Soma 2012-02-17, 8:18 pm

Korrekt. A generális Ld-jét használják.
Soma
Soma
warlord
warlord

Témanyitás  Boci 2012-02-17, 1:59 pm

HUA!

Találtam egy elég érdekes kérdéskört így fórumot olvasgatva.
A dolog az Inspiring Presence témakörével kapcsolatos. Az állítás az, hogy a generális 12" körzetében lévő unitok/modellek mindenképp annak Ld-jét fogják használni. Áll ez akkor is ha történetesen az kisebb mint a unité/modellé. (értsd ha az Ld9 generál pl az óriás közelében van, akkor az stubborn 9 lesz illetve ha valamilyen effectel/spellel redukálják a generális Ld-jét akkor az szintén 12" aurában magával szopja a sereget is)
Alapvető kiindulási pont, hogy az inspiring presence nem "may" azaz nem választható hanem kötelező érvényű.
A BrB ugyan hivatkozik (p10.) az always use highest value szabályjal az ilyen esetekre, azonban létezik egy másik szabály is a könyvben, nevezetesen, hogy az advanced rule-ok mindig(!) felülírják a basik rule-okat. Az IP pedig advanced rule szmben a 10 oldalon leírtakkal (ami ugyebár basic rule).
Fluffos oldalról megközelítve pedig az lenne a magyarázat, hogy egy gyáva vezető kihatással van az egész seregére.
A teljes topicot itt elolvashatjátok (a topic eleje még nem erről szól, hanem fordított felállásról, hogy a unitra szóló Ld csökkentés csökkenti-e az IP Ld-t is, de ugye ez faq miatt már nem kérdéses): http://www.warseer.com/forums/showthread.php?275158-Inspiring-Presence-and-Doom-amp-Darkness ...

vélmény?
én benne vagyok a dologban, mert szerintem fun Smile

Boci
warlord
warlord

Témanyitás  Boci 2011-09-12, 8:29 am

A GW az GW....kicsit kezd kiábrándító lenni olykor..nem csoda, hogy egyre felkapottabbak az alternatív figuragyártó cégek...
szégyen ez is...

Boci
warlord
warlord

Témanyitás  Dugó 2011-09-10, 8:11 am

látod Basel más is úgy gondolta, mint én..mivel itt mérőszalag alapján játszol...különben kéne a fasznak incselő, mindennek megadnák a fix hosszát azt még méricskélni se kéne...mekkora szégyen ez a GW-nek , hogy ilyen technológia mellett ami nekik van képtelenek azt a méretet hozni, amit saját maguknak előírnak...és látod nem csak engem tévesztenek meg vele, hanem mindenkit...Trehány beleszarok banda!
Dugó
Dugó
warlord
warlord

Témanyitás  Skulltaker 2011-09-09, 4:40 pm

egykis érdekeség a talpak méretéröl !!

http://warhammer.org.uk/phpBB/viewtopic.php?f=3&t=92187
Skulltaker
Skulltaker
warlord
warlord

Témanyitás  Boci 2011-09-09, 10:32 am

nem mégcsak nem is gondoltam ilyenre, hogy 2* kellene sebezned magad!
ezt csak a káosz fertőzés miatt hallottad bele a dologba Smile
lényeg a lényeg megvan a válaszunk rá...

Boci
warlord
warlord

Témanyitás  Skulltaker 2011-09-08, 4:54 pm

ÉN értem Soma !! én is erröl beszélek , csak boci szerint müködik máshogy a tárgy miatt !!
Skulltaker
Skulltaker
warlord
warlord

Témanyitás  Soma 2011-09-08, 10:22 am

Skulltaker írta:Mert Boci irta hogy ha egyest dobsz akkor magadra sebzel ! szoval egyest dobok sebzem magam de a hatred miatt ujra dobom es ha az is egyes akkor sebzem magam megegyszer !!!?????

Ha a dobás eredménye 1, akkor sebzed magad. Az első dobás még nem a "dobás eredménye", az eredmény a második dobás. Az első dobott érték teljesen jelentéktelen, figyelmen kívűl van hagyva az újradobás miatt. Amolyan részeredmény. Smile Szóval csak akkor ütöd magad, ha a második dobás 1. (És mindegy, hogy elsőre egyest dobtál vagy sem.)
Soma
Soma
warlord
warlord

Témanyitás  Skulltaker 2011-09-07, 8:15 pm

Mert Boci irta hogy ha egyest dobsz akkor magadra sebzel ! szoval egyest dobok sebzem magam de a hatred miatt ujra dobom es ha az is egyes akkor sebzem magam megegyszer !!!?????
Skulltaker
Skulltaker
warlord
warlord

Témanyitás  Soma 2011-09-07, 9:19 am

Skulltaker írta:szoval ha egy tamadasom van es hatrederek es dobok 1-est es a hatred miat ujra dobom es az is egyes akkor Boci szerint ketszer utotem meg magam peddig osszesen csak egy atackom van !!! szoval ez igy jogos szerinted hogy az egybol hirtelen akkar lehet ketto is ??? ugye ezt te is belatod hogy santit egy kicsit a dolog a te ertelmezesed szerint !!!

Miért ütné meg 2x? Az újradobott dobás is egy dobásnak számít. Az első érték ilyenkor figyelmen kívűl van hagyva. (Azért újradobás.) A második dobás a dobás eredménye.
Soma
Soma
warlord
warlord

Témanyitás  Skulltaker 2011-09-07, 12:29 am

szoval ha egy tamadasom van es hatrederek es dobok 1-est es a hatred miat ujra dobom es az is egyes akkor Boci szerint ketszer utotem meg magam peddig osszesen csak egy atackom van !!! szoval ez igy jogos szerinted hogy az egybol hirtelen akkar lehet ketto is ??? ugye ezt te is belatod hogy santit egy kicsit a dolog a te ertelmezesed szerint !!!
Skulltaker
Skulltaker
warlord
warlord

Témanyitás  Soma 2011-09-06, 3:57 pm

"Any 'to hit' rolls directed against the bearer that result in the roll of '1' instead hit the attacking model."

Bármely, a viselő ellen irányuló "támadás" dobás, melynek eredménye '1' , a támadót találja el a tárgyat viselő helyett.

A dobásnak az újradobás után van eredménye (szerintem), emiatt egyértelmű a helyzet. Smile
Soma
Soma
warlord
warlord

Témanyitás  Ajánlott tartalom

Ajánlott tartalom

10 / 15 oldal Previous  1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 15  Next

Vissza az elejére

Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.