OTC WHFB
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

8. kiadás észrevételek

+4
Dugó
Soma
Skulltaker
Boci
8 posters

4 / 15 oldal Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 9 ... 15  Next

Go down

8. kiadás észrevételek - Page 4 Empty Re: 8. kiadás észrevételek

Témanyitás  Skulltaker 2013-04-29, 12:14 pm

nos ez eddig is igy volt és ez amit minden játéknál monduk de mindig elküldtük a picsába aztán elöveszitek a könyvet és beleolvastok és utána kussoltok , de továbbra is rosszul csináljátok !

a roham menete :
az egyik egységed rohamot jelent az ellenfél egyik egységére , mielött tovább menél a köv unitodra vagy lemozgatnád , dobnád a távot stb , az ellenséges osztag közli és kidolgozza a roham reakciót (lö , fut , fogadja ) abban az esetben ha futást választ azonnal menekül , dobja a távot és le is kell öket mozgatni (inentöl kezdve bárki rohamot jelent ellenük ök azzonal menekülnek tovább , újra kell távot dobni és tovább mozgatni öket )
ha holdot jelent akor ott áll ,(természetesen ha késöbb más rohamot jelent rájuk akor újból választhat roham reakciót ) vagy ha lő azzonal ki kell dolgozni a lövést (to , to wound , save és panic igy ha kicsi az esély de stand n shootból elöfordulhat hogy megtörik a rohamozó és roham helyett menekül ) viszont ha lövést választ és késöbb megrohamozzák ugyan ezt a unitott a lövés reakció mégegyszer nem választható .

a roham reakció kidolgozássa után , bejelented hogy melyik a következő egységed ami rohamozni szeretne és újból azonnal ki kell dolgozni a roham reakciót és utána következik megint hogy egy másik egységel rohamot jelentesz .

enek a jelentösége : mint támadó : a menekülö osztagok azonali mozgatása miatt más egységeid is lehet hogy rohamozni tudnak igy 1 kör alatt még lelehet kergetni az ellenfelet a sztaról , pánicot lehet okozni több egységen .illetve redirectolsz és belerohamozhatsz 1 új célpontba
mint védő : az első roham ellen lövök a második ellen menekülök stb

és a legfontosabb : ha megvolt az összes roham bejelentés és reakciók kidolgozása , akor tetszöleges sorendben lehet kidolgozni hogy melyik unittal kezdesz azaz dobsz és lemozgod a távot .
Skulltaker
Skulltaker
warlord
warlord

Hozzászólások száma : 1370

Vissza az elejére Go down

Témanyitás  Boci 2013-04-29, 11:15 am

Inkvizitoron fel merült egy dolog, amit szerintem nem így játszottunk de ahogy nézem jogos a felvetés (illetve ez alapján játszák, ha jól tudom ETC környezetben is)..
Amennyiben egy unitra 2 ellenfél is rohamot jelent, és az fleet mond, akkor a kétszer fog menekülni.
Mivel a rohamozáskor a rohamreakciót bejelented, kidolgozod, majd a következő rohamnál ugyanígy teszel. Mivel az első rohamra fleet jelentettél, a második rohamnál már automatikusan flee-zel, mivel menekülő egységként csak ezt választhatod.
Már csak abban nem vagyok biztos, hogy a rohamreakciókat egyből kell-e kidolgozni és nem a rohambejelentések végén egyszerre (a rohamok lemozgatéása előtt).
Szabályguruk mi a vélemény?

Boci
warlord
warlord

Hozzászólások száma : 1534

Témanyitás  Skulltaker 2013-04-18, 3:03 pm

igy vettem öket anno az ogrekkal együtt ano a pecsában pottom 2000ft-ért , szóval nem én tehetek róla
Skulltaker
Skulltaker
warlord
warlord

Témanyitás  Boci 2013-04-18, 2:53 pm

nézd meg a spamfiltered.lehet kidobálja a levelező rendszer...
vagy próbálkozz gmail accountról...
vagy írj egy levelet valamelyik moderátornak...
vagy csupán béna vagy...

jah amúgy bocsi intézem az elfeket, csak gondoltam kicsit összerakom őket mert hullanak darabokra + lefújom...bár elég gáz hogy össze van ragasztva a lovas a lóval Smile

Boci
warlord
warlord

Témanyitás  Skulltaker 2013-04-18, 2:31 pm

hotmail
Skulltaker
Skulltaker
warlord
warlord

Témanyitás  Dugó 2013-04-18, 2:16 pm

pedig valahol tuti láttam...milyen email címről próbálkozol?
Dugó
Dugó
warlord
warlord

Hozzászólások száma : 1287

Témanyitás  Skulltaker 2013-04-18, 2:12 pm

véleményed ? egyébként regisztráltam újból , kamú név , másik e-mail cim alatt ,de még erre sem jöt az aktiválló e-mail
Skulltaker
Skulltaker
warlord
warlord

Témanyitás  Boci 2013-04-18, 2:04 pm

nem rémlik..legutóbb ilyesmi témakörben a stand and shootra volt valami nyavajgás... de passz

Boci
warlord
warlord

Témanyitás  Skulltaker 2013-04-18, 1:18 pm

Nem sikerült megtalálni , peddig átnéztem a teljes empire toppicot az új könyv kiadása otta .
Boci esetleg neked nem rémlik hogy melyik toppicban volt és kb úgy mikor ?
Skulltaker
Skulltaker
warlord
warlord

Témanyitás  Dugó 2013-04-18, 7:06 am

Szabó János...az jobb nem?..Azt biztos elhiszik arról dalt is írtak! Very Happy
Dugó
Dugó
warlord
warlord

Témanyitás  Boci 2013-04-17, 9:58 pm

figyu Bázel... elárulom a titkot, hogy hogyan tudsz regisztrálni, ha a neved miatt nem kapsz visszaigazolást!
ÍRJ BE EGY KAMU NEVET.... mondjuk Szabó József....
szívesen!

Boci
warlord
warlord

Témanyitás  Dugó 2013-04-17, 9:41 pm

mondjuk az empire topicban! Very Happy
Dugó
Dugó
warlord
warlord

Témanyitás  Skulltaker 2013-04-17, 9:01 pm

valami linket , vagy támpotott tudsz hogy merre kerisgéljem ?
Skulltaker
Skulltaker
warlord
warlord

Témanyitás  Dugó 2013-04-17, 8:55 pm

Erről pont nemrég volt vita az Inkvizitoron...nézz utánna"
Dugó
Dugó
warlord
warlord

Témanyitás  Skulltaker 2013-04-17, 8:12 pm

Egy újabb érdekes és nem egyértelmű dolgot találtam !!! kérnék véleményeket erre , hogy szerintetek ez hogy müködik .

nos a kérdesben szereplő egyén a steam tank :
nos tudjuk hogy ahoz hogy mozogjon kell steam pontott használni
a steam canon az canon , ami nem tudja a greap shoot-ot és egyenes lő elöre azaz nincs 90 fok forward arc-ja

viszont rulebook és azt modositó erreta azt irja hogy minden ebben a fejezetben szereplő fegyverre (legyen az mágában szereplő warmachine illetve szekérre erösitett vagy ön magában hordozott ) az itt leirtak vonatkoznak hacsak nem irt mást a fegyver leirása .
nos ami a lényeg az a shooting fázisban a pivot !

nos steamtanknál ez nincs tiltva és a rulebooknál azt irja hogy pivot nem számit mozgásnak !!

deamon skull canonnál sima úgy mozgok és majd shootnál ráfordulók a célpontra és lövök , nincs semi probléma !
de ez igaz lenne steam tankra is ?????????????
végül is ez egy szekér ágyúval ami random menyiséget mozog a ráköltött pont fügvényében 90-kos forward arc nékül , de a könyv szerint pivot nem számit mozgásnak .
Skulltaker
Skulltaker
warlord
warlord

Témanyitás  Boci 2013-04-17, 1:48 pm

mindezek mellett azt mondanám, hogy várjuk meg a DoC faq kiadását (amit még mindig nem volt képes a GW kiszenvedni magából), mivel köztudomású, hogy Matt Ward barátunk egy ultra nagy p*cs és nem tud értelmesen fogalmazni sem...
Szerintem mire belekezdünk az új kampányba, addigra csak lesz valami egyértelműsítés (amit ha így marad alapból vétózok Very Happy)

Boci
warlord
warlord

Témanyitás  Skulltaker 2013-04-17, 1:39 pm

érdekes Smile úgynézz ki a daemon mágia fázis dobálgatás mégis minden ellenséges egységre hat :

http://z7.invisionfree.com/wyrmling_x/index.php?s=d86fb7b263e777ab35196e216449393d&showtopic=10619
Skulltaker
Skulltaker
warlord
warlord

Témanyitás  Skulltaker 2013-04-15, 9:19 pm

mondjuk esetleg ugyan ugy celzol azzal a magic missile-val mint a puskaval ! azaz ha masfele mutatszt a varazspalcaval meg az ujacskaddal mint akire szeretned kuldeni akkor nem oda megy , de tudom fluff es valalosagnak semi koze a brb-hez Smile es ahogy soma mondja az is tamadas , csak ez magikus tamadas es ha mar esetleg magic missile akor meg ahogy a neve is mondja magikus lovedeket lovoldozol , de ugye ertelmezes es angol kifejezesek alap ertelmezese a koznapi hasznalatban nem egyenlo a rulebookkal .
Skulltaker
Skulltaker
warlord
warlord

Témanyitás  Soma 2013-04-15, 8:21 pm

Pedig a mágia ranged attack. (És tényleg van ilyen zászlóm, sokszor használtam is.)

Miért ne lenne a mágia támadás? Hiszen mindig támadod az ellenséget, amikor varázsolsz rá.
Soma
Soma
warlord
warlord

Hozzászólások száma : 270

Témanyitás  Boci 2013-04-15, 4:10 pm

vámpírnál a blood knight-nak van egy upgrade-ja, ami véd minden ranged attack ellen.
A régi könyvben ki volt emelve, hogy including magic missile. Ez a mostani seregkönyvben már nem szerepel, de ezek alapján a GW simán úgy gondolja, hogy az is annak számít, ami szerintem egy faszság. Persze sem a BrB, sem a faq egy kurva szót sem mond arról, hogy mi számít ranged attacknak (egy régi 2009 körüli faq-t találtam csak). Viszont szerintem a mágia az nem attack. Az oké hogy ranged, mert minden ranged, még az is ami magadra hat, csak annak ugye a range-je az a self....
De szerintem ha ezek alapján játszanak, akkor elég nehéz lesz meggyőzni ennek az ellenkezőjéről bárkit is.
Inkvizítor vampire topicba írtam illetve reflektáltam alapvető naivitással, aztán körbenéztem neten, de legtöbb helyen csak vitákat találtam ez ügyben (meg régi szabályokat)

Boci
warlord
warlord

Témanyitás  Dugó 2013-04-15, 3:58 pm

Tudnál erre példàlózni?...Mire gondoltak?
Dugó
Dugó
warlord
warlord

Témanyitás  Boci 2013-04-15, 3:48 pm

na ma ezen kicsit kiakadtam...
állítólag, azok a dolgok amik védenek ranged attack ellen védenek magic missile ellen is... de tök jó, hogy sem faq, sem brb nem ír semmit erre..
azt viszont nem értem miért lenne attack egy mágia, mert hogy ranged az oké debazz...
Evil or Very Mad

Boci
warlord
warlord

Témanyitás  Skulltaker 2013-04-15, 12:59 pm

okes , ezert kerdeztem Smile
Skulltaker
Skulltaker
warlord
warlord

Témanyitás  Boci 2013-04-15, 11:17 am

Nos... a faq és a megfogalmazás miatt a killiong blow jön (mivel minden hit-re megkapja és ugye hit-elni nem csak lövéssel lehet)
viszont a sniper szerintem csak shooting attacokra jön, a magic missile viszont, ellenben a nevével nem shooting attack, hanem mágia (más fázis, más szabályok értsd nem kell to hitelni, nem a ballistic skilled használod és nem a lövés fázisban hajtod végre) Mivel a sniper képességgel a shooting attackodat módosítod ezért szerintem ez csak belemagyarázás lenne (ez alapján az armour piercing-es zászlóra is rámagyarázhatnám ugyanezt).
Szóval a véleményem az, hogy ez sem játéktechnikailag, sem fluff ügyileg nem állja meg a helyét.

Boci
warlord
warlord

Témanyitás  Skulltaker 2013-04-14, 1:23 pm

illetve mi van akor (elvileg nem létezik ilyen kombó de ez most csak szabályok miat tételezük fel hogy elvileg kivitelezhető elméleti sikon )
ha mondjuk van kis pista (spec karakter ) akinek van sniper rule-ja de nics löfegyvere de ő egy hös ágyú kezelő .
nos az ágyúval lösz de nem to hit alapján müködik , de ha minden igaz akor igy ez az ágyú lövés mondhatja hogy azon a kari keresztül lövök és sniper miatt nincs look out sir ? elméleti sikon úgye ez igy nézne ki a szabályok szerint ! ezt csak azért irtam le mert tudom hogy gondolkodás nékül az lenne az első reakciótok hogy faszsag a wicthunter igy visszont már elgondolkoztató a kérdésem
Skulltaker
Skulltaker
warlord
warlord

Témanyitás  Ajánlott tartalom

Ajánlott tartalom

4 / 15 oldal Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 9 ... 15  Next

Vissza az elejére

Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.